Dodaj do ulubionych

żylaki odbytu

19.08.10, 18:06
Czy jest jakaś metoda nie inwazyjna na cofnięcie tej przykrej przypadłości
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: żylaki odbytu IP: *.szczecin.mm.pl 19.08.10, 18:24
      Nie sądze, wszystko zależy od stopnia żylaków w skali I-IV.
      • tosia73 Re: żylaki odbytu 19.08.10, 18:38
        Gość portalu: ... napisał(a):

> Nie sądze, wszystko zależy od stopnia żylaków w skali I-IV.
        mój wynik to;stopień II
        • devilyn Re: żylaki odbytu 19.08.10, 18:48
          Co lekarze proponują? Mojej mamy przyjaciółka zwlekała kilka lat
          (początkowo miała II) więc się dorobiła IV stopnia i wtedy to trudy
          zabiegu nie do opisania...
          • tosia73 Re: żylaki odbytu 19.08.10, 21:29
            Lekarz prowadzący zalecił być pod stałą kontrolą i na razie przepisał środki na
            receptę ,dolegliwości powinny ustąpić,po czym gdyby znów dokuczały ,przyjść.
            • zyrafa46 Re: żylaki odbytu 22.08.10, 01:03
              dziś właśnie dowiedziałam się o ciekawym sposobie na żylaki. Jak zastosuję - opowiem. Tyle, że nie wiem czy TU jeszcze przyjdę. Jestem pierwszy raz. Czekam na wiadomość, że syn ładnie do domu zajechał z urlopu. Czy wszystkie mamy tak mają? Nudzi mi się to sobie "chodzę". Jak Ci się będzie chciało Tosiu, napisz do mnie na gazetę za jakiś czas (ze 2 tygodnie?)
              Żyra
              • minniemouse Re: żylaki odbytu 22.08.10, 01:41
                hej Zyra, to ty? sto lat smile

po co meczyc sie z zylakami? przejsc nie przejda.

teraz leczy sie je skutecznie i szybko laserem.
                raz dwa i po klopocie. i bolu. na co i po co czekac?

Minnie
                • Gość: zyrafa46 Re: żylaki odbytu IP: *.warszawa.mm.pl 23.08.10, 23:44
                  Miłe przywitanie smile)).

Co do żylaków (nie hemoroidów): czy takie - grube na palec - też laserkiem?
                  Eeee, to by było sympatycznie.

Żyra
                  • nikkiaa Re: żylaki odbytu 28.11.10, 12:57
                    A to, to lekarz musi ocenić. Metod usuwania żylaków jest sporo. Są takie "ambulatoryjne", przy ktorych nie trzeba zaliczyć szpitala, tylko po zabiegu idzie się do domu. Tu właśnie laser, ale też - zamknięcie żylaków prądem o częstotliwości radiowej - tzw. ablacja termiczna żylaków kończyn dolnych VNUS CLOSURE FAST
                    - miniflebektomia
                    - fleboktomia z wykorzystaniem urządzenia podświetlającego
                    - krioterapia
                    - kauteryzacja
                    Co za tymi nazwami stoi, tutaj jest rozpisane: zabiegi ambulatoryjne na żylaki
                    Poza tym operacyjne.
                    Ale tego, czy dany żylak nadaje się na laser, czy nie, nikt na forum nie odpowie. To musi ocenić lekarz, który dokładnie zbada nogi.
              • Gość: zyrafa46 Re: żylaki odbytu IP: *.warszawa.mm.pl 23.08.10, 23:49
                > dziś właśnie dowiedziałam się o ciekawym sposobie na żylaki.<
                Żylaki odbytu. Podobno mam. Ale JA nic o tym nie wiem.
                Zaś na nogach....
                Żyrafa z żylakami... Porażka. Ale przynajmniej profesjonalne, potęga wink.
                Ż.
    • aleksandra.szklarska Re: żylaki odbytu 16.12.20, 14:11
      Przy obecnej technice można usunąć hemoroidy bezinwazyjnie i z krótkim czasem rekonwalescencji. Ja miałam skleroterapię, całość trwała tylko kilka minut i od razu wróciłam do domu. Więcej przeczytasz tu: derm-estetyka.pl/zylaki-odbytu-hemoroidy-usuwanie.html- to jest strona kliniki w Gdyni, gdzie robiłam zabieg, polecam.
    • selenia55 Re: żylaki odbytu 28.01.21, 12:48
      Teraz to żałuję, że się tyle męczyłam z hemoroidami. Fakt, problem krępujący, ale sam nie zniknie i od razu powinnam iść do lekarza. Konkretnie do proktologa. Popytałam koleżanki, chciałam iść do kogoś sprawdzonego. Polecono mi doktor Annę Wiączek w Ober Clinic. Przeprowadziła zabieg skleroterapii, nie ma się absolutnie czego bać. A co ważne, już po samym zabiegu wraca się do normalnego funkcjonowania. Po kilku dniach tylko na kontrolę trzeba iść.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka