aniaw1212 25.03.04, 17:10 podczas ostatniej wizyty u ginekologa stwierdzono u mnie mała nadzerke. na pytanie co powinnam robic, lekarka odpowiedziala ze narazie nic.ja jednak mam watpliwosci, czy ktos moze mi doradzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagat100 Re: nadżerka 25.03.04, 19:04 Kochana ja mam nadzerke od 16 roku zycia za kazdym razem jak szlam do gin zapisywali ma globulki "dowcipne" i tak za kazdym badaniem w koncu nie wytrzymalam po 6 latach bo ile mozna brac (za kazdym razem czyli co roku szlam do gin robiono cytologie i te globulki)wiec gin powiedziala ze zapalenie sie redukuje globulkami a po porodzie sie zaleczy bo lepiej przed nie skoro jest mala, i tak myslalam, po nast 6 latach mialam przerwe w wizytach trzy letnia i okazalo sie ze nadzerka ma 2,5 cm i znowu globulki tyle ze okazalo sie ze przy okazji jestem w ciazy... niestety trwala 11 tyg teraz lecze sie i robie badania na wszystko bo za trzy mies znow chce byc. Wiec nie wiem ile masz lat i czy rodzilas to tez jest wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
agakukla Re: nadżerka 25.03.04, 19:13 Witam!moja pierwsza wizyta u gin okazała się stwierdzeniem iż mam nadżerkę. Boże jak ja się zlękłam pierwszego faceta miałam za sobą i co zaraz takie coś ale mój gin wytłumaczył mi że 90 %kobiet ma nadżerkę./ Nie rodziłam jeszcze dl;atego zaproponował mi kriochirurgię( tzw. zamrażanie)sam zabieg nic nie bolał, to ważne czy rodziłaś czy nie jaka duża jest nadżerka? wtedy lekarz sam zaproponuje ci odpowiednie leczenie.Niektóre nadżerki samoistnie zanikają.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martynkaa_34 Re: nadżerka 25.03.04, 19:21 Poczytaj sobie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=10621150&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś