robbaczek 02.04.04, 21:26 czy po dwukrotnym zrobieniu testu cizowego<po terminie oczekiwanej miesiczki> mozna wykluczyc W 100% ciaze?i czy brak miesiczki moze spowodowaC zapalenie??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hippophae Re: Ciaza???????? 02.04.04, 21:40 Mi to wygląda na brak ciąży. Sam brak miesiączki nie wywołuje zapalenia. Niektóre środki antykoncepcyjne powoduja przecież zanik miesiączek i nic strasznego się nie dzieje. Nie wiem z kolei czy zapalenie nie może spowodować zaburzeń okresu. H. Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Ciaza???????? 02.04.04, 22:03 dla pewnosci zrób test po tyg jak okres niepojawi sie a najlepiej udz do lekaza bo faktycznie mogą być zabużenia wynikajace z zapalenia. Ja za 3 razem jak robiłam dowiedziałam sie o ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
robbaczek Re: Ciaza???????? 02.04.04, 22:29 juz mija prawie 2 tydzien i nic! test tak samo wypadl 1 dnia < spodziewanej miesiczki> jak i po 12 dniach! a Ty kiedy kiedy zrobiBas test< do Saby76> ile dni po wyszBa ciza????? Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Ciaza???????? 06.04.04, 14:45 Test dal pozytywna odpowiec po 3 tyg wiec troche to trwało a naprawde niepierwszy raz robiłam wiec o pomyłce czy zlym wykonaniu nie bylo mowy Odpowiedz Link Zgłoś
simsalabim1 Re: Ciaza???????? 02.04.04, 22:27 no ja mam trochę zbliżony problem. biorę piguły od 9 miesięcy. W poprzedniej "przerwie" nie dostałam okresu, zrobiłam test-ciąży brak. Rozmawiałam z położną, powiedziała, żeby normalnie brac piguły. Teraz jestem w trakcie kolejnej "przerwy", już na jej początku zrobiłąm test-też brak ciąży , a jednak okresu wciąż nie mam (jest 4 dzien przerwy). I nie wiem co robić...Jak do poniedziałku nie będzie okresu to chyba do gina Odpowiedz Link Zgłoś
robbaczek Re: Ciaza???????? 02.04.04, 22:33 konieczniecznie idz do lekarza bo to nie jest normalny objaw,nie martw sie tylko. Ja nie biore tabletek <i w tym jest róznica> robilam test 2 razy i nic powodzenia ps. musisz sie wybrac do endokrynologa Odpowiedz Link Zgłoś
simsalabim1 Re: Ciaza???????? 03.04.04, 14:09 do kogo..?? i po co..?? dziś na szczęscie dostałam okres... )) Odpowiedz Link Zgłoś
takhisis Re: Ciaza???????? 03.04.04, 16:12 To super, już się nie musisz denerwować. Ja też dzisiaj dostałam, a już traciłam nadzieję. Przekonałam się, że plastrom można ufać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
robbaczek Re: Ciaza???????? 04.04.04, 17:18 ...po jakim czasie dostalas miesiaczke??? Ja powoli te| trace nasdzieje U mnie juz 9 dni i nic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
es87 Re: Ciaza???????? 05.04.04, 11:45 > czy po dwukrotnym zrobieniu testu cizowego<po terminie oczekiwanej miesiczki > > > mozna wykluczyc W 100% ciaze? hm.. problem mam podobny, spóźniam się 8 dni test robiony dwa razy (po 5 i 7 dniach) mówi, że mam się nie martwić ale jeśli to nie ciąża, to co jeszcze może być przyczyną? (tabletek nie stosuję w ogóle) nie mam innych niepokojących objawów poza niespotykanym spóźnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Ciaza???????? 06.04.04, 14:54 Dla pocieszenia ja mam cykle nieregularne-po 2 ciaży co 42-57 dni i znam nerwy przed okresem i gdy niepojawiaja sie.Umnie spowodowane to jest burza hormonów z powodu nadczynnosci tarczycy i lecze sie u endokrynologa. na marginesi koszmar sie dostac do specjalisty ja lecze sie 3 rok i wtedy było trudno teraz limity sa miejsze i nawet stale pacjentki maja trudnosci z dostaniem sie. Na tescie jest inf. ze jesli jest podejzenie to należy powtużyc po 72 h (chyba) wiec radze tak zrobic choc ja robiłam po tyg dla pewnosci od ostatniego raszu ,a moze jest inna przyczyna np; jakas choroba. idz do ginekologa dla pewnosci i niech da skierowanie na test ciazowy z krwi - bardziej wiarygodny. pozdrawiam Sabinba z dziewczynkami i mezem Odpowiedz Link Zgłoś
robbaczek Re: Ciaza???????? 06.04.04, 17:10 wiesz test robilam juz 3- krotnie wiec chyba mozna wykluczyc ciaze?! mam bóle piwrsi i lekkie podbrzusza wiec my[le ze niebawen dostan @ dzikuje za odp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Ciaza???????? 07.04.04, 12:41 Wiesz ze obiawy ciazy sa podobne????? Myśle jednak -jezeli 3 krotnie robiłas test- ze to okres idzie Odpowiedz Link Zgłoś