Dodaj do ulubionych

Cytologia 2 grupa

26.10.10, 22:14
Powtorze wątek ,ale nie dostalam satysfakcjonującej odpowiedzi na "Zdrowiu". Jestem 7 miesięcy po porodzie , odebralam wyniki i mam 2 grupę. Jest napisane ze to moga byc zmiany zapalne i odczynowe. Zalecane jest leczenie i potem znowu cytologiaa. Czego wynikiem moze byc ta 2 grupa( zawsze mialam pierwsza) - ciązy i porodu czy po prostu zalapalam jakies zapalenie naprawde.
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: Cytologia 2 grupa 26.10.10, 22:16
      A ja nigdy w życiu nie miałam 1.
      Cytologię mam od kilku lat robioną 2x w roku i zawsze 2.
      • Gość: Majka Re: Cytologia 2 grupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 12:26
        Ja tak samo jak poprzedniczka, jeszcze nigdy nie rodziłam i w życiu nie miałam I grupy, zawsze II.
        Nie przejmuj się na zapas, większość kobiet ma II grupę, to może świadczyć o stanie zapalnym, to naprawdę nic strasznego.
        • Gość: blurp Re: Cytologia 2 grupa IP: *.jmdi.pl 27.10.10, 13:00
          ja zawsze miałam grupę I, nawet po porodzie smile Teraz miałam grupę II ale z wynikiem udałam się do gina, żadnego leczenia nie miałam, bo nie miałam też żadnych objawów czegokolwiek, po prostu zalecenie by jak co roku powtórzyć badanie. Większosć współżyjących kobiet normalnie ma grupę II w cytologii i nie jest to coś niepokojącego
          • green-koala111 Re: Cytologia 2 grupa 27.10.10, 21:56
            Hmmm, pocieszyłyście mnie. Tylko zastanawia mnie jedno : na wyniku badan jest napisane ,ze to zapalenie , do dalszego leczenia i powtorna cytologia. Nie wiem czy to przypadkiem nie po to zeby znowu 150 pln ucieklo z kieszeni i dalsze 30 na cytologie. Mam nadzieje ze nie zaszkodze Malej tym , bo spimy w jednym łózku no i jakby nie bylo robie caly czas przy niej rózne zabiegi pielegnacyjne
            • em.haa Re: Cytologia 2 grupa 27.10.10, 22:43
              A dlaczego Ty płacisz za cytologię?
              Bo o 150zł to za wizytę?
              Może warto iść do innego lekarza gdzie będziesz miała to za free?
              • green-koala111 Re: Cytologia 2 grupa 28.10.10, 09:05
                Tak, 150 place za wizyte. A wiec 150 za wizyte zebym zaczela leczenie , a potem 150 +30 za wizyte i cytologie . Do tego lekarza chodze juz tyle czasu i chyba dlatego chcialabym tam kontynuowac wizyty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka