Gość: xxx IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 16:59 hej,czy można zrobic sobie badanie moczu podczas okresu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaaniula Re: badanie moczu 24.11.10, 17:29 nie, wynik takiego badania nie ma żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: badanie moczu IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 19:34 dzieki,ale wynik jest niewazny jezeli dostanie sie do probki krew czy nawet jezeli sie nie dostanie to jest niewazny? Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniula Re: badanie moczu 24.11.10, 20:10 mając miesiączkę nie jesteś w stanie wysikać się tak, aby do próbki nie dostała się krew (nawet jeśli ci się wydaje, że wcześniej się dobrze umyłaś). W moczu będą obecne krwinki czerwone, a nikt z założenia nie uzna ich pochodzenia z krwi miesiączkowej. Badanie będzie do powtórki ze względu na obecność krwinek. Odpowiedz Link Zgłoś
zabkaa24 Re: badanie moczu 24.11.10, 20:38 Wczoraj miałam ten sam dylemat i zdecydowałam się nie robić, na chłopski rozum biorąc w próbce na pewno pojawi się krew i badanie będzie do powtórzenia. Tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś