Dodaj do ulubionych

Techniki relaksacyjne

IP: *.home.aster.pl 06.12.10, 10:42
Drogie Panie,
koniec roku tuż tuż, jak to zawsze jest okres najbardziej intensywnej pracy przez co i najwięcej stresu. Tak sobie pomyślałam, że są przecież jakieś techniki relaksacyjne, nie znam żadnej ale może wy jakiś sposobów używacie??
Obserwuj wątek
    • paulaltd Re: Techniki relaksacyjne 06.12.10, 16:50
      Hej.Chwile spędzone w ciszy i samotności świetnie relaksują, możesz też zająć się czymś co sprawia Ci dużo frajdy , przeczytaj -
      TEN ARTYKUŁ może będzie w czymś pomocny.

------
      TAKA ! KOBIETA
      • white_monikka Re: Techniki relaksacyjne 07.12.10, 09:37
        Cisza i spokój jak najbardziej. Ale w pracy (przynajmniej w mojej) nie dałoby się znaleźć miejsca do wyciszenia się, może w łazience ale nie za długo. Ja czytałam ostatnio żeby napinać i rozluźniać mięśnie - obojętnie które smile I przede wszystkim magnez!
        • paulaltd Re: Techniki relaksacyjne 07.12.10, 12:13
          Rozlużnianie i napinanie mięśni to :
          Metoda i trening Jacobsona na ile skuteczna niewiem.
          • Gość: ANNA Re: Techniki relaksacyjne IP: *.home.aster.pl 08.12.10, 08:43
            Trzeba będzie próbować wszystkiego. Tylko ten magnez mnie zaskoczył co ma do stresu i relaksu?smile
            • paulaltd Re: Techniki relaksacyjne 08.12.10, 12:13
              Niedobór magnezu w organiżmie może mieć poważne konsekfencje takie jak rozdrarznienie.zmęczenie,bezsenność,nerwowość,bolesne skurcze mięśni.,więcej nie pamiętam ale napewno łagodzi objawy napięcia przedmiesiączkowego,usprawnia myślenie i poprawia pamięć,zmniejsza nadpobudliwość,bierze udział w przemianie materi,działa uspokajająco na organizm stabilizując układ nerwowy.
              • konwalijka33 Re: Techniki relaksacyjne 09.12.10, 08:55
                Dokładnie tak, dodatkowo uodparnia na stres, co w tym temacie najważniejsze smileTakże warto by nawet zainwestować w jakiś suplement, żeby mieć pewność, że nie ma się niedoboru. Ja regularnie popijam tabletki musujące z magnezem plusssz.
                Co do technik to ja stosuje dwie - głębokie wdechy i wydechy i liczenie do 10 heh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka