dorota_kg 16.04.04, 21:00 pani doktor proszę mi powiedzieć,czy można w ciąży,w przypadku anemii ,pić lub jeść pokrzywę?wiem,że jest to cenny składnik żelaza.dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: anemia w ciąży 16.04.04, 21:02 pani doktor z rzadka się tu pojawia, wpadnij na forum zioła na prywatnych, bo tam może też nie ma postu za postem, ale się znają na ziołach i chyba jednak właścicielka forum sprawdza się dużo lepiej niż tutejsza pani doktor 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: anemia w ciąży 16.04.04, 21:05 wydajwe mi się ,ze tak- ale w ciazy jest naturalna sytuacja,ze szybciej w krwi przybywa osocza a wolniej elementów morfotycznych- krew ulega "rozrzedzeniu" aby łatwiej przepływała przez naczynia krwionośne- stąd zawwze w ciaży poziom hemoglobiny spada- w III trymestrze ciaży rozpoznajemy anemię, gdy obniży się poniżej 11 mg% Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: anemia w ciąży 16.04.04, 21:06 WAby zdiagnoziować w ciaży anemie warto też zbadać poziomy vit B12 , kwasu foliowego, a takze ferrytyny, która jest magazynem żelaza, oraz oczywiscie poziom żelaza w surowicy krwi Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco wykrakałam Panią Doktor:)))))) 16.04.04, 21:09 ależ ze mnie bystrzak! Pzodrawiam! 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś