Dodaj do ulubionych

Choroba skóry- lekarz bezsilny

IP: *.adsl.alicedsl.de 16.01.11, 21:55
Witam serdecznie prosząc o poradę.
Pare miesięcy temu dostałam wysypki, czerwone grudki na przedramionach przypominające ukąszenia komara. Choroba rozprzestrzeniła się na całe ciało, z grudek zrobiły się plamy ze złuszczającą się skórą przypominające ranki. Plamki "zaleczyły się" same zostawiając szpecące blizny. Część z nich odbarwiła skórę: w miejscach po wysypce nie mam barwnika.

Dwóch lekarzy jest bezsilnych, przetestowali maści w różnym stężeniem sterydów niestety nie przyniosło to pożądanych efektów. Podejrzenie o alergię się nie sprawdziło.

Szukam kogoś, kto mógły poratować doświadczeniem, podsunąć może jakiś alternatywny pomysł. Jestem młodą kobietą a blizny są bardzo brzydkie i niestety zwracają uwagę.

Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: Choroba skóry- lekarz bezsilny IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 17.01.11, 18:14
      To może napisz skąd jesteś i u kogo byłaś na wizycie. Może wtedy ktoś ci doradzi innego lekarza w twojej okolicy bo chyba nie sądzisz,że laicy na forum cię zdiagnozują i leczenie poprowadzą.........
      • martabg Re: Choroba skóry- lekarz bezsilny 17.01.11, 20:46
        "Szukam kogoś, kto mógły poratować doświadczeniem, podsunąć może jakiś alternatywny pomysł"

To tyle co do moich chęci na diagnozowanie przez laików.

• Gość: Domi Re: Choroba skóry- lekarz bezsilny IP: *.bb.sky.com 17.01.11, 19:06
      Moim zdaniem to moga byc pasozyty lub candida. Idz na forum o candidzie i pasozytach, tam jest duzo dyskusji na ten temat.
    • Gość: Ania Re: Choroba skóry- lekarz bezsilny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 21:05
      Izo, ja miałam identyczne (wydaje mi się) plamy na przedramionach, jak Ty. Plama najpierw była czerwona, swędząca, trochę wystająca, wyglądała jak ugryzienie komara. Po kilku dniach przeradzała się w łuszczącą się plamkę. Plamki do tej pory są jaśniejsze od reszty skóry. Podobne problemy miewam na twarzy, ale tu już skóra się nie odbarwia. Lekarz stwierdził u mnie ŁZS. A nie przetłuszczają Ci się szybko włosy? Mi pomaga krem Elidel lub Protopic, ale ten drugi jest tłusty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka