forumk 20.04.04, 21:07 Jak się pozbyć hemoroidów?Mam je już kilka lat, ale dopiero teraz zaczęły mi doskwierać...czy można dostać w aptece jakąś maść bez recepty? proszę o szybką odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: Do pani doktor-hemoroidy. 21.04.04, 16:01 na forum zioła był wątek o hemoroidach, w aptekach można też kupić jakąś maść, której nazwy, oczywiście, nie pamiętam, ale była swego czasu reklamowana mocno, więc nie sądzę, żeby był problem z kupieniem 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
zytka_1 Re: Do pani doktor-hemoroidy. 21.04.04, 17:10 Na hemoroidy możesz kupić sobie bez recepty TYTANOREINĘ,podobno skuteczne.Tylko nie pamiętam czy to maść czy czopki. Odpowiedz Link Zgłoś
zzztop Re: Do pani doktor-hemoroidy. 21.04.04, 19:34 są 3 dobrze działające leki homeopatyczne, bezpieczne i dostępne w aptekach bez recepty za niewielkie pieniądze, ale wybór zależy w dużej mierze od objawu, żeby były najskuteczniejsze. 1. czy dokuczają Ci szczególnie przy defekacji i czy powodują ból odbytu 2. czy ból jest pulsujący, czy piecze i masz wrażenie, że skóra wokół odbytu jest bardzo wrażliwa? i czy guzki są duże? czy masz wrażenie, że ulge przyniósłby Ci zimny okład? czy zdarzają się biegunki i czy w stolcu pojawia śluz? pogorszenie po długim czasie spędzonym w pozycji siedzącej? ból promieniujący trochę na plecy? 3. krwawienie i nasilenie bólu przy zmianie pozycji z siedzącej na stojącą? pogorszenie po oddaniu stolca? ciągły ból? jak napisałam, są 3 środki, 1 jest w sumie na wszystkie hemoroidy, ale im więcej szczegółów, tym lepiej. Możesz napisać do mnie maila, jeśli chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
marysia3 Re: Do pani doktor-hemoroidy. 21.04.04, 19:52 ja tez jestem zainteresowana tym problemem. Możesz napisać coś wiecej? Obecnie stosuje Hemorol od czasu do czasu w czopkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zzztop Re: Do pani doktor-hemoroidy. 21.04.04, 19:57 A to do mnie? bo po treści ciężko się zorientować Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Do pani doktor-hemoroidy. 25.04.04, 23:37 proctoglyvenol, posterisan i czopki tytanorelina Odpowiedz Link Zgłoś