Dodaj do ulubionych

badanie u ginekologa

IP: *.ptim.net.pl 23.02.11, 18:26
Hej,
czy Wasi ginekolodzy badają Wam piersi? Ja mialam 3 ginekologów, zawsze chodze prywatnie i zaden z nich tego nie robil, są to niby bardzo polecani lekarze. Do tej pory wstydziłam sie u ginekologa i nawet bylo mi na reke, ze nie badali mi piersi ale teraz zmądrzalam. Kurcze, place 120 zl za wizyte więc lekarz chyba powinien zbadac tez piersi. Upomniec się o to? Czy prosicie Waszych lekarzy o takie badanie?
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: badanie u ginekologa 23.02.11, 18:42
      Ja nie proszę, lekarka bada mi piersi. Ale kiedyś chodziłam do innych lekarzy i nie zawsze badali, tylko od czasu do czasu
    • Gość: gość Re: badanie u ginekologa IP: *.147.239.128.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.11, 21:12
      Raz w roku w trakcie planowej wizyty kontrolnej oczywiście tak, przy innych "nadliczbowych" wizytach w ciagu roku na moją prośbę, jesli w samobadaniu coś mnie zaniepokoi. W przeszłości u innych lekarzy różnie bywało.
      • Gość: zut Re: badanie u ginekologa IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.11, 01:46
        Moja zawsze bada co 6 miesiecy, a jak raz zapomniala, to po jej slowach:"moze sie pani ubrac" -natychmiast zapytalam dlaczego tym razem nie ma badania piersi. Podziekowala mi za przypomnienie i zbadala.
    • zuzanna_25 Re: badanie u ginekologa 24.02.11, 02:28
      Pewnie, że powinnaś się upominać. W przypadku raka piersi profilaktyka może być zbawienna, bo w taki sposób możesz wykryć u siebie nawet mały guzek i odpowiednio szybko zareagować. Dobry ginekolog zbada Ci piersi podczas wizyty kontrolnej, a w razie, gdyby tak się nie stało, reaguj, pytaj. To badanie nic nie kosztuje smile
    • Gość: hay Re: badanie u ginekologa IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 24.02.11, 13:05
      Kto pyta ten nie bladzi.Wiec smialo upomnij sie
    • jazeta Re: badanie u ginekologa 22.05.17, 11:10
      Ja właśnie zakupiłam sobie braster. Mój ginekolog jakoś nie kwapi się do badania piersi na wizytach, ja sama nie specjalnie potrafię sobie zrobić badane palpacyjne, a to urządzenie wydawało mi się najsensowniejszym wyjściem. Teraz czekam na odpowiedni czas w cyklu żeby zrobić sobie nim badanie. Ciekawe jak to będzie. Sama rejestracja i pobnranie aplikacji poszła świetnie, więc liczę że obsługa brastera będzie równie intuicyjna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka