aska80 28.04.04, 20:08 Mam pytanie,może banalne.Czy powinnam myć pochwę w środku i robić jakieś irygacje? Zawsze myslałam, że nie powinno się w środku myć,bo może to spowodować nadżerkę,zapalenie,sama już nie wiem.Proszę o odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hippophae Re: jak się myć?? 28.04.04, 20:24 Z tego co wiem irygacje powinno się robić tylko leczniczo i na pewno nic nie myje się w środku, żeby nie zniszczyć naturalnego środowiska pochwy i żeby organizm miał szansę sam sobie radzić z ewentualnymi bakteriami itp. Dobrze też jest używać specjalnych płynów do higieny intymnej a nie mydła (chociaż ja go przez lata używałam i nic mi nie było) są też zwolennicy mycia samą wodą, ale ja bym się chyba czuła jakoś nieświeżo (pewnie to kwestia przyzwyczajenia tak jak z myciem zębów) H. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: jak się myć?? 28.04.04, 20:27 ja sobie od czasu do czasu przeplukuje to i owo tantum rosa pour-qua pas? niektore dziewczyny tez sobie od czasu do czasu aplikuja ziolka. ale od czasu do czasu 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: jak się myć?? 28.04.04, 21:01 Myj się zgodnie z kierunkiem ruchów zegara a poważnie to bez żadnej potrzeby nic w siebie nie pakuj, bo skutek może być tego odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś