palamos 29.04.04, 08:33 Mam 49 lat i mięśniaki ok.3cm na trzonie macicy.Czy jest inny sposób na ich usunięcie niż operacja.Jak długo trzeba dochodzić do siebie po takiej operacji,tz.ile w szpitalu,ile jeszcze w domu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja151 Re: mięśniaki 29.04.04, 12:07 Witam! Proszę poczytać sobie wątek nr 17032 Mięśniaki w macicy. Niedawno (23.04.2004)zbierałam informacje na ten temat, bo dotyczy on mojej Mamy, ma prawie tyle lat co Pani. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rlena Re: mięśniaki 29.04.04, 17:57 Witam, To male miesniaki i, moim zdaniem, nie ma powodu do usuwania ich,jesli nie pzeszkadzaja (krwawienia, bole itp.). Miesniaki to niezlosliwe guzy i maja tendencje do zmniejszania sie w okresie menopauzalnym. Ja mam dwa duze miesniaki - 6cm i prawie 5cm, ktore byly malutkie i urosly mi w ciazy. Teraz prawdopodobnie znowu sie zmniejszaja, wczoraj robiono mi badanie - sonogram. Lekarz poinformuje mnie o wyniku w piatek. Pozdrawiam, Marlena Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: mięśniaki 29.04.04, 18:17 ja tu znowu swoje herezje oszolomskie, ale mysle, ze nie szkodzi Ci zajrzec tutaj, jesli masz ochote of kors, na sile nikogo nie uszczesliwiam users.nethit.pl/forum/read/homeomed/2357593/ (forum homeopatyczne, ale nie do konca klasyczne), a po szczegoly na gazetowe forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760. udziela sie tam pani, ktora z wyksztalcenia jest, z tego, co sie domyslilam, ginekologiem, a z pasji i drugiego wyksztalcenie - homeopata klasycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ikarusa Re: mięśniaki 30.04.04, 12:11 Sposób na szczęście jest. Nazywa się on embolizacja. Zabieg wykonywany jest niestety tylko w Lublinie w szpitalu nr 4 AM. Jest to zabieg płatny i NFZ go nie refunduje w przeciwieństwie do usunięcia macicy. Wykonują go radiolodzy, więc nie pytaj o to ginekologów. Ginekolog przeważnie będzie w różnej formie odradzał, gdyż to dla niego konkurencja. Wszystkiego dowiesz się ze strony www.miesniaki.lublin.pl. Przeszłam przez to, jestem zadowolona i z czystym sumieniem rekomenduję. Odpowiedz Link Zgłoś