Dodaj do ulubionych

OKRES A CIAŻA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 16:42
Witam od ok.3 tyg odczuwam tzw. jakby ruchy płodu wróżnych częściach brzucha(pod żebrami ,po bokach na dole brzucha i nie tylko odczuwam także na plecach i nogach takie drgania lekkie podnoszenie skóry)przestraszyłam się że mogę być w ciazy ale zawsze się zabezpieczalismy prerwatywą.Mam okres -27-30 raczej regularny trwający4-5 dni krwawienie mam na poczatku brązowe skąpe pózniej bardziej czerwone obfite z skkrzepami ,ostatnio miałam 4marca,w lutym-9 a w styczniu-10.Czy mogę być w ciąży mając okres regularny?robiłam test płytkowy i pobrałam mocz z pierwszego strumienia porannego i wyszedł negatywny czy to powinien być strumien końcowy ? no ale z drugiej jeśli bym była w ciąży to ruchy sa koło 4 miesiaca to test ciążowy z pierwszego strumienia by wyszedł negatywny?Dodam że będąc w pierwszej ciązy okres sie nie pojawiał i zrobiłam test i był pozytywny.Proszę o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • yula Re: OKRES A CIAŻA 11.03.11, 16:48
      idź do lekarza, raczej każdy lekarz rozpozna ciąże w której już wyczuwalne ruchy płodu. Skoro test wyszedł negatywnie to szanse na to że jesteś w ciąży są bardzo małe.
      • kasiak37 Re: OKRES A CIAŻA 11.03.11, 18:53
        skoro te ruchy plodu czujesz pod zebrami to znaczy ze juz 9 miesiac.Ale dlaczego czujesz je w nogach i innych czesciach ciala tego Ci nie jestem w stanie powiedziecbig_grin
        • asiaiwona_1 Re: OKRES A CIAŻA 11.03.11, 19:24
          ruchy płodu czuje się w nogach wtedy kiedy ma się w brzuchu tasiemca i on sie przemieszcza od stóp do głowy wyjadając powoli mózg.
        • esofik Re: OKRES A CIAŻA 11.03.11, 19:26
          to jest tzw. rozmanażanie przez pączkowanie, stad ruchy w różnych częściach ciała big_grin
          • haliw Re: OKRES A CIAŻA 11.03.11, 19:28
            obcy jak nic
            • olylejdi_1 Re: OKRES A CIAŻA 11.03.11, 19:40
              Może wzdęcia?
    • Gość: lina Re: OKRES A CIAŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 20:03
      dzieki za wasze głupawe rady he he jak nie macie nic madrego do powiedzenia to się nie wypowiadajcie!
      • asiaiwona_1 Re: OKRES A CIAŻA 11.03.11, 20:25
        to się najpierw zastanów zanim ponownie napiszesz takie życiowe mądrości jakimi są "ruchy płodu w nogach"
    • Gość: lina Re: OKRES A CIAŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 20:38
      słuchaj chodzi mi o drgania mięśni np. powieki ,co niedrgała ci powieka?to drga mi czasem i pod łydka i koło kolana i tak sie zastanawiam czy to może być coś na tle nerwicowym .
      • kasiak37 Re: OKRES A CIAŻA 11.03.11, 21:29
        w poscie tytulowym ewidentnie chodzilo Ci o ciaze wiec nie sciemniaj teraz ze to cos z nerwami.
    • mearuless Re: OKRES A CIAŻA 11.03.11, 20:44
      potas i magnez.
      masz pewnie niedobor stad drgania.
      najedz sie i przejdzie.
      wirtualnie wykluczam ciaze-stawiam jednak na niedobor w/w pierwiastkow.
    • Gość: gosć Re: OKRES A CIAŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 21:03
      Mam to samo o czym piszesz, caly brzuch mi skacze w okolicy pepka po lewej stronie, trwa to jakies 2 miesiace. Myslalam ze to ciaza, ale po takim czasie bylo by juz jakies objawy a tu nic. Znalazlam dzis na necie, ze to moze byc aorta brzuszna, mam nadzieje ze zaden tetniak z tego nie powstanie. Najlepiej udac sie do lekarza.
    • Gość: nilka Re: OKRES A CIAŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 21:12
      może to jest właśnie na tle nerwowym? Jakiś czas temu nawet pulsowały mi plecy ale biore magnez i jest lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka