Dodaj do ulubionych

Chlamydia T.

IP: *.cdma.centertel.pl 11.03.11, 22:31
Podczas badania cytologicznego wykryto u mnie zmiany komórkowe odpowiadające Clamydia T. Co to jest, do jakiego lekarza warto się udać i jakie wyniki zrobić na potwierdzenie (wolałabym wykluczenie) tej przypadłości. Na początku roku poroniłam i od tego czasu pobolewa mnie brzuch dlatego wynik cytologii bardzo mnie zmartwił. Proszę o info.
Obserwuj wątek
    • natina2011 Re: Chlamydia T. 26.03.11, 16:43
      Dla potwierdzenia możesz kupić sobie viola Chlamydia Test, który wykonuje się samemu w domu. Mam zamiar go kupić i sprawdzić, czy nie jestem zarażona tym paskudztwem. Wynik uzyskuje się w ciągu 15 minut, tak wiec nie trzeba czekać, jak w przypadku badania w laboratorium.
      • monia-k1234 Re: Chlamydia T. 30.07.11, 22:19
        Ja właśnie kupiłam sobie ten viola chlamydia test i mam pytanie... Czy łatwo go wykonać? Czy jest to skomplikowane? Gdzie go lepiej kupić w aptece czy na necie? I jeszcze jedno... Jak długo trwa leczenie?
        • lenkau Re: Chlamydia T. 31.07.11, 11:14
          Najlepszy jest test pcr czyli wykrywający DNA chlamydii,inne można sobie darować szuka pieniędzy bo może się okazać,że wyszedł negatywny a Ty i tak masz to paskudztwo. Jak długo trwa leczenie? Różnie,ja teraz jestem na kuracji antybiotykowej - 2 tygodniowej,ale czy to koniec leczenia to nie wiem.
          • asiek334 Re: Chlamydia T. 01.08.11, 10:20
            A nie lepiej po prostu podejsc do labo i tam wykonac to badanie?? Bedzie ono wiarygodne niz kupowanie testów na necie badz w aptece, bo z tym różnie bywa.Co do leczenia jak juz tu podpowiadają leczenie moze trwac 2 tygodnie a nawet do 3 miesiecy. Pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: Chlamydia T. IP: *.as13285.net 02.08.11, 02:31
              nalezy dodac ,ze moze trwac o wiele dluzej niz 3 miesiace.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka