Dodaj do ulubionych

częste nadżerki....

08.07.11, 09:00
Witam serdecznie mam takie nietypowe pytanie: skąd biorą się częste, nawracające nadżerki???
W ciągu roku 2 raz miałam wypalankę. Dbam o higienę mam 1 stałego partnera, mąż mówi iż też jestem jedyną kobietą. Po ostatniej nadżerce brałam globulki, by całkowicie się zaleczyć, miałam przerwę w seksie, a tu znowu nadżerka.
Co o tym sądzić? jak tego uniknąć?? proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • cafem Re: częste nadżerki.... 08.07.11, 09:28
      Jestes pewna, że masz te nadżerki, czy tylko nadgorliwego ginekologa, który na Tobie zbija fortunę? Sprawdzałaś u innych ginów?
      • a.g9910 Re: częste nadżerki.... 08.07.11, 10:21
        Witam ponownie, mam mam ostatnio mi robiła wypalankę, a chodzę państwowo, i za nic mnie nie kasuje, ani nie naciąga, dostałam leki do domku.
        • 1mzeta Ile razy można 08.07.11, 13:51
          ....wałkować jeden i ten sam temat.
          Zmień ginekologa i to natychmiast- dwie "wypalanki " w ciągu jednego roku- no jak tak dalej pójdzie to za 5 lat z szyjki macicy zostanie ci tylko jakiś kikut.
          Kto jeszcze dzisiaj praktykuje wypalankę- starej daty lekarze, którzy się nie dokształcają i nie mają co robić więc sobie eksperymentują na kobietach.

Tu sobie poczytaj

www.kolposkopia.com/index.php/__Nadzerka_-_mity._legendy_i_cala_prawda/
          I nie jest to bynajmniej reklama ganbinetu- ale na tej stronie problem jest najlepiej opisany.
    • Gość: beta Re: częste nadżerki.... IP: 80.50.155.* 12.07.11, 09:10
      w moim przypadku dwóch ginekologów stwierdziło, że mam nadżerkę- poszłam do trzeciego, który wykonał kolposkopię i powiedział... że to nie nadzerka tylko ektopia gruczołlowa, która w przeciwieństwie do nadżerki jest stanem fizjologicznym i nic się z tym nie robi! I co więcej skomentował, ze większość ektopii gruczołowych mylona jest z nadżerką, przez większość ginekologów. Brawo!
    • haniulek86 Re: częste nadżerki.... 12.07.11, 11:04
      Większosc lekarzy myli pojęcia nadżerki, ektopii gruczołowej, oraz raka szyjki macicy. Nie powinno sie stosowac juz tzw. wypalanek bo to bardziej szkodzi niz pomaga.
      Polecam zgłosic się do szpitala w Poznaniu na polną, tam jest wielu świetnych specjalistów i cała Pracownia Patofizjologii Szyjki Macicy. Nie wiem tylko w jakim mieście mieszkasz. Pozdrawiam
      • a.g9910 Re: częste nadżerki.... 14.07.11, 13:21
        Witam mieszkam na Śląsku, więc raczej Poznań odpada..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka