Dodaj do ulubionych

Objawy tarczycy - wyniki ok, hormony rozchwiane

IP: *.toya.net.pl 09.07.11, 14:45
Wszelkie objawy sugerowały mi niedoczynność tarczycy: wypadają mi włosy, bardzo szybko się męczę, przyrost masy ciała plus brak możliwości schudnięcia, ogólne rozdrażnienie, łatwo się denerwuję, pocę się, mam czasami nieregularny okres oraz zdarzają się plamienia w trakcie. Zrobiłam badania, wyniki w normie (Ft3 i FT4 w górnej, ale jeszcze w normie). Leci mi po naciśnięciu pokarm z piersi, zbadałam prolaktynę - też w normie. Od 8 miesięcy brałam tabletki antykoncepcyjne Qlaira, odstawiłam kilka dni temu.
Skąd więc mogą się brać takie objawy?
Endokrynolog, u którego byłam stwierdził, że mam nerwicę, oraz że mam dużo androgenicznych cech. Ale jak go zapytałam, czy jak wykluczymy tarczycę to weźmiemy się za hormony kobiece - odpowiedział, że najpierw musiałabym schudnąć (mam ok 10 kg nadwagi, nie jestem otyła). Czy faktycznie nie leczy się hormonów u osób z otyłością???
Obserwuj wątek
    • luna15 Re: Objawy tarczycy - wyniki ok, hormony rozchwia 10.07.11, 10:11
      Wejdź na forum hashimoto i przelicz sobie wyniki hormonów.
      • Gość: Aga Re: Objawy tarczycy - wyniki ok, hormony rozchwia IP: *.toya.net.pl 11.07.11, 23:08
        Dziewczyny napisaly mi na forum tarczycy, że skoro wyniki mam w normie to lekarz może nie podjąć leczenia. Ale przecież kobieta posiada nie tylko hormony tarczycy, ale i różne inne, może więc to inne hormony powinnam sprawdzić. Może ktoś mi podpowie na co zwrócić uwagę, jakie hormony mogą powodowac takie zaburzenia okresu, nerwowość, wypadanie włosów itp.
        • Gość: Anka jaki był wynik TSH IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 22:38
          i normy do niego? Powyżej 3 i objawy kwalifikuje się do leczenia. USG tarczycy miałaś inne hormony? Zmień dr
    • Gość: Anka hormony tarczycy a zwykłe to 2 IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 22:40
      różne sprawy
      Jakie było TSH i ft4{zrób jak nie miałaś}
      dodatkowo u gina usg dopochwowe+inne hormony
      z jakiego powodu miałas/brałas anty? Jakie badania robione były? Mam nadz., że próby wątrobowe
      morfologię etc/krzepliwość spr regularnie?
      • Gość: Anka leczy się IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 22:40
        patrzy się na wynik +objawy+zleca dodatkowe badania. Górna norma to nie jest dobrze. Zmykaj do innego dr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka