Dodaj do ulubionych

stosunek i ból

26.05.04, 18:08
czy ból,pojawiający sie przy mocniejszych pchnięciach w czasie stosunku,moze
byc spowodowany tym,ze byl to zaledwie drugi czy trzeci raz? nie byl to ból
bardzo ostry,taki jaki występuje przy złym ulozeniu członka,raczej taki
uporczywy,"niewygodny".czy tez moze przyczyna moglo byc zestresowanie,albo
zbyt małe nawilżenie? wiem,ze ten wątek juz sie pojawial,ale bede wdzięczna
za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: stosunek i ból 26.05.04, 20:35
      mnie też boli jak mój chłopak mocniej pchnie wink wszystkie te przyczyny które
      podajesz mogą w jakiś sposób wpływać na to ... lub po prostu może twój partner
      uderza w przednią sciankę pochwy a dzieje się to tak w niektórych pozycjach (np
      od tyłu) gdzie penetracja jest głęboka ...
      • Gość: Julia Re: stosunek i ból IP: *.parpa.pl 07.06.04, 14:43
        Przyczyna bolesnych stosunków moze byc endometrioza, diagnozując ja w wywiadzie
        lekarze pytaja o bolesne stosunki
    • lea88 Re: stosunek i ból 27.05.04, 21:21
      niestety mam to samosad szczegolnie przy pozycji od tylu bol robi sie nie do
      zniesienia sad((( wydaje mi sie jednak ze wina tego, ze natura bardzo chojnie
      obdarzyla mojego partnera.. mam co prawda nadzerke, ale to juz od dawna, wiec
      nie wiem czemu akurat teraz mialaby byc przyczyna bolu. z drugiej str. kiedys
      faktycznie bolu nie bylo. co do zbyt malego nawilzenia, ta hipoteza u mnie na
      pewno odpadauncertain lekarz tez nie stwierdza innych prawidlowosci.. nie mam pojecia
      co jeszcze moze byc przyczynasad
    • lilith76 Re: stosunek i ból 28.05.04, 09:29
      przyczyną może być świeży debiut w życiu seksualnym, zaciskanie mięśni, słabe
      nawilżenie. zwróć uwagę w jakiej to jest pozycji i eksperymentuj z nimi,
      czasami zmiana ułożenia sporo daje. w dodatku, czasami po jakimś czasie,
      okazuje się, że pozycja kiedyś niefajna teraz jest jak najbardziej w porządku.
      bądź aktywna i kreatywna, szukaj dogodnych pozycji. facet na pewno nie będzie
      rozczarowany smile
      • lea88 Re: stosunek i ból 28.05.04, 17:47
        u mnie to raczje nie debiut
        wczesniej bylo normalnie..ale jak mialam leczona infekcje z nadrzerki to po
        globulkach dopochwowych mialam wrazenie ze sie kurcze (moj facet tez to
        zauwazyl) i zaczelo bolec ..no i boli do dzis.
        owszem eksperymentujemy i nawet juz czasem na troche jest dobrze ale po pewnym
        czasie znow zaczyna bolec przy glebszych ruchachuncertain
        jak juz mowilam nawilzenie to u mnie nie problem. a co do tego zaciskania
        miesni tez nie sadzeuncertain
        naprawde nie wiem czemu tak jest, tymbardziej ze tak nie bylouncertain
    • sznuruffka pytanie 28.05.04, 16:15
      może troche,może bardzo glupie,ale odpowiedzcie:czy mozliwe jest zajscie w
      ciaze 28dc?okolo 4-5 dni przed miesiaczką?
      • lilith76 Re: pytanie 28.05.04, 16:29
        jeżeli cykle są regularne to raczej nie.
        • magdulka26 Re: pytanie 07.06.04, 18:54
          Mnie podczas klasycznej pozycji nic nie boli,ale jesli jest to pozycja od tyłu
          to troszkę boli szczególnie jak mąż mocno popcha chi chi.Na jeźdźa też nie
          boli.Kurcze za niedługą poznacie moje wszystkie pozycje cha cha.Pozdrawiam
          Magda.
    • Gość: to_ja Re: stosunek i ból IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 10:53
      Mnie tez boli od jakiegos czasu podczas stosunku. wiec poszlam do lekarza i
      okazalo sie ze mam zapalenie przydatków. Lecze juz to do trzech miesiecy
      antybiotykami, pomalu juz nie boli tak bardzo, ale czuje ze jeszcze to leczenie
      troszke potrwa. Wiec moze warto isc do lekarza i powiedziec ze boli. !!!
      pozdrawiam
      • Gość: gosiaczek Re: stosunek i ból IP: *.net24.prv / 80.51.233.* 09.06.04, 19:55
        a ma któraś z was coś takiego dziwnego? Czuje ból przy mocnym podnieceniu
        gdzieś głęboko miedzy pochwą a odbytem. Nie jest on mocny ale jakiś dziwny nie
        miałam tego nigdy wcześniejsad
        • Gość: green do gosiaczka IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 11.06.04, 14:16
          Mam podobnie,od roku mniej więcej, tylko w tej chwili ból pojawia się już nawet
          przy lekkim podnieceniu. Lekarz 1 wysłał mnie do seksuologa, który nie
          stwierdził pochwicy i nie znalazł przyczyny. Lekarz 2 wspomniał coś o
          naczyniach krwionośnych, ale widać było, że nie ma pojęcia o co chodzi.
          Jeśli jeszcze tu zajżysz i będziesz zainteresowna (odezwij się), to idę za 2
          tygodnie na USG przezpochwowe (co prawda oglądać jajniki, ale o to też spytam)
          to napiszę Ci czy coś się wyjaśniło.
          Pozdrawiam smile
          • Gość: gosiaczek Re: do gosiaczka IP: *.net24.prv / 80.51.233.* 12.06.04, 16:02
            Dziękuję ci bardzo! Jestem zainteresowana i to bardzo!!!!! Ja nie byłam z tym
            jeszcze u lekarza, bo w sumie żadnych innych objawów niepokojących nie mam.
            Tylko ten dziwny ból nawet trudno mi nazwać co to za ból - jaki rodzaj.
            • Gość: green Re: do gosiaczka IP: *.klon.com.pl / *.waw.cdp.pl 14.06.04, 13:57
              Uff, to dosyć okrutne, ale jakoś tak mi raźniej, że nie jestem jedyną osobą na
              świecie z tak dziwną dolegliwością.
              Też w zasadzie innych dolegliwości brak, ale ponieważ staram się zajść w ciążę,
              chcę dokładnie ustalić termin owulacji, by uniknąć bólu związanego z póbami
              zaciążenia w nieodpowiednim czasie sad
              Obiecuję odezwać się w okolicy 29-30 czerwca.
              Mam nadzieję, że będę wiedziała coś konkretnego.

W poprzednim poście miało być "zajrzyj" - sorrki za byka!
              Pozdrawiam smile
              • Gość: green Re: do gosiaczka IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 01.07.04, 11:23
                Odpisałam:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=13840718
    • misia.j Re: stosunek i ból 09.06.04, 18:16
      Bolesne stosunki mogą też świadczyć o endometriozie - torbielach, zrostach w obrębie jamy brzusznej. Zgłoś lekarzowi.
      • monica_reyes Re: stosunek i ból 14.06.04, 14:17
        oczywiscie , wszelkie bole podczas stosunkow poza pewnymi, sparawami typu, zbyt
        ostra gra czy wilekosci ale to rzadkie wymagaja koniecznie , badania ,
        norlamnie to nie boli i nie ma prawa bolec
        konieczna wizyta lekarska
        Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka