Dodaj do ulubionych

Łuszczyca leczenie

IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.11, 12:23
Jakiś czas temu zdiagnozowano u mnie łuszczycę, zapisano mi maść salicylową, na początku objawy rzeczywiście zdawały się ustępować jednak po dwóch tygodniach powróciły i wydaje mi się że wręcz nasiliły się. Od tego momentu poszukuję informacji na temat choroby oraz metod jej leczenie, czytałam że najlepsze rezultaty daje leczenie sterydowe, ale podobno jest to dosyć niezdrowe i mogą wystąpić skutki uboczne. Co sądzicie na ten temat? Czy powinnam poprosić lekarza o leki tego typu?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Łuszczyca leczenie 18.10.11, 12:56
      z leczeniem łuszczycy jest ciężko.
      sterydy powodują koszmarne tycie.
      leczą średnio.
      ale szukaj, ludzie stosują różne metody, jednym pomaga to, innym siamto, spróbować nie zawadzi.
      • paulag24 Re: Łuszczyca leczenie 18.10.11, 20:00
        Ja choruję na łuszczycę od 7 miesięcy, zachorowałam po porodzie, wysypało mnie od stóp do głów, az wylądowałam w szpitalu.
        Nie stosuj sterydów pod żadnym pozorem, one super leczą w kilka dni, ale za kilka dni masz jeszcze raz taki wysyp i zniszoną skórę, więc radzę nie stosuj, nie warto niszczyc wlasnej skóry.
        Je stosuję

-maść cygnolinową o różnym stężeniu-gdy mam dużo miejsc zmienionych chorobowo, leczenie to wymaga systematyczności, po ok. 3 tygodniach nie widać zmian, bo maść ta wypala te zmiany, ale niestety zostawiaślady, które pózniej schodzą
        -daivonex-super lek, ale drogi tubka 75 zł
        -protopic-super na twarz
        dużo nawilzania, rózne emolienty
        chodzilam tez na naslwietlania uvb 311 super efekt wszystko zeszlo

mi łuszczyca wychodzi przy przeziębieniach
        wejdz na strone www.luszczyca.pl tam jest nas wielusmile)
        pozdrawiam

• 1mzeta Re: Łuszczyca leczenie 19.10.11, 13:04
          Od kiedy to na łuszczycę się "zachorowuje" ?
    • Gość: Michał Re: Łuszczyca leczenie IP: *.play-internet.pl 20.10.11, 12:59
      Sam osobiście nie choruję na łuszczycę ale wiem co nieco na ten temat. Sterydami leczy się przeważnie bardziej zaawansowane stadia łuszczycy, wątpię czy lekarz na życzenie przepisze ci leki tego typu. Poza tym, przy dłuższym stosowaniu – a nie ma pewności że pomogą ci od razu, sterydy są dosyć szkodliwe i mogą wywołać różne niekorzystne powikłania. Raczej odradzałbym ci leki tego typu, bo są inne sposoby, które mogą być skuteczne.
      • Gość: Ola Re: Łuszczyca leczenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.11, 13:37
        No właśnie czytałam o tych powikłaniach po lekach sterydowych, ale zastanawiam się czy mimo wszystko nie spróbować bo trochę mi się już ta łuszczyca daje we znaki, głównie ze względów estetycznych i chciałabym jak najszybciej się jej pozbyć. O jakich innych sposobach piszesz?
        • Gość: Michał Re: Łuszczyca leczenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.11, 15:46
          Zanim sięgniesz po sterydy wypróbuj inne możliwości leczenia; preparaty dziegciowe, retinoidy + opalanie, czy dermokosmetyki. Nie gwarantuję, że zadziałają bo leczenie w przypadku łuszczycy jest indywidualne, ale szczególnie te ostatnie dają czasami bardzo dobre rezultaty jeśli chodzi o leczenie objawów.
        • devilyn Re: Łuszczyca leczenie 15.10.12, 16:21
          Mojej kuzynce pomogły preparaty Exorex ale do tanich one nie należą. Wciskali jej sterydy i szkoda organizmu. Obecnie łuszczyca przeszła jej też do stawów kolanowych. Ale Exorex działa.
    • Gość: jj09 Re: Łuszczyca leczenie IP: 188.191.220.* 25.10.11, 16:41
      Kiedyś oglądałam problem w tv, że w w Niemczech np. znane jest
      leczenie które pozwala na złagodzenie objawów do minimum.
      Oczywiście bardzo drogie i nie refundowane u nas w Polsce.
      Na Zachodzie nie mają problemów z leczeniem łuszcczycy.
    • Gość: rybi Re: Łuszczyca leczenie - dermokosmetyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 16:50
      Zgadzam się w pełni z poprzedniczka - jednym pomaga to, innym tamto - tak to jest w przypadku ł. Spróbować nie zawadzi, tym bardziej że z tego co piszą na stronie www tych preparatów, na pewno Ci to nie zaszkodzi bo na bazie naturalnych składników. powodzenia
    • Gość: Jolka Re: Łuszczyca leczenie IP: *.147.134.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.12, 22:01
      Hej
      Czytałam Twoją wypowiedz na temat łuszczycy czy możesz mi napisać coś więcej o swoim problemie?jeśli tak to odpisz mi na e-maila jolusia73@interia.com.pl
    • Gość: Stylion Re: Łuszczyca leczenie IP: *.gizycko.mm.pl 26.10.12, 19:20
      moja siostra leczy się na to już ładnych parę lat i niestety jeszcze nie trafiła na taki lek co by ja wyleczył, są tylko środki co zaleczają chorobę na jakiś czas, ale po tym czasie odzywa się znowu. Przetestowała już tysiące maści i płynów, oczywiście przepisywanych przez lekarza. Ale każdy lek działa tylko przez jakiś czas, a potem siostra się na niego uodparnia i trzeba szukać innego;/
      • pawelitofrance Re: Łuszczyca leczenie 14.07.15, 00:54
        witam mieszkam we Francji, mam dla ciebie lekarstwo..

-nie jeść glutenu i produktów mlecznych.

ulepszenia będą widoczne po kilku miesiącach wink
    • Gość: szczęśliwa Re: Łuszczyca leczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 13:40
      Ja borykałam się z łuszczycą długi czas. Miałam łuszczycę na owłosionej skórze głowy, kilka wysiewów na plecach szyi, miejsca intymne, zaczęło pojawiać się na łokciach. regularne wizyty u dermatologa z których zawsze wychodziłam z długą listą leków, bo nie można leczyć miejsc delikatnych tak samo jak np. skóry głowy. Nie wiem jak długo moje dermatologiczne leczenie trwało, ale po ost. wizycie gdzie lekarz nie przepisał mi nic innego prócz tego co wcześniej stosowałam (warto wspomnieć, ze były to już silne sterydy), zdałam sobie sprawę, ze ten lekarz nie ma już na mnie pomysłusad Za radą koleżanki, poszłam do gabinetu medycyny niekonwencjonalnej. Leczenie polegało na przyjmowaniu leków, wcieraniu kremu i płynu oraz 10 zabiegach akupunktury. Na początku okolice intymne strasznie piekły po nałożeniu płynu, ale później już nic nie czułam. Po I nocy przekonałam się, ze pozbyłam się uczucia swędzenia- zawsze w nocy mimowolnie sie drapałam, czego widoczne ślady widziałam rankiemsad w czasie leczenia niekonwencjonalnego błyskawicznie pozbyłam się łuski, skóra była różowa. Na dzień dzisiejszy tj. 3 tyg. łykania tab., smarowania, 9 akupunkturach nie mam łuszczycy na głowie, uszach, plecach, szyi, łokciach. Lekko różowe miejsca to okolice intymne- ale wiem że i to też puści. Teraz wiem, ze leczenie dermatologiczne skupia się na leczeniu objawów, a medycyna niekonwencjonalna na przyczynach. Mój przypadek nie jest odosobniony. życzę wszystkim strapionym tą chorobą wyleczenia, tj. długich okresów remisjismile
      • mar61p Re: Łuszczyca leczenie 28.01.15, 16:14
        Od 2-3 lat mam łuszczyce głowy. Nic na mnie niestety nie działa!!! Czy mogłabys "szczęśliwa" podać namiary na ten gabinet medycyny niekonwencjonalnej?? Mój e-mail mar61p@wp.pl Z góry dziękuje smile
        • Gość: Marek Re: Łuszczyca leczenie IP: 91.231.12.* 30.07.15, 21:03
          Ja na łuszczycę głowy stosuję magnipsor, bardzo dobrze działa tylko jest tłusty więc po nocy trzeba porządnie umyć włosy. Ale poza tym działa rewelacyjnie.
          • aliciawonderland Re: Łuszczyca leczenie 31.07.15, 22:17
            Mnie pomogła i pratycznie wszystko mi zeszlo sól z Morza Martwego. Zamawiasz ją przez internet i wsypujesz do wanny 3-4 garście. Moczysz się w tym ok. 20 minut.
            W lutym byłam wysypana cała: całe plecy, głowa, ręce i brzuch. Lekarz proponował mi nawet leczenie biologiczne , ale bałam się. Po 7 tygodniach kapieli w soli (2-3 razy w tygodniu) zaczęłam widzieć pierwsze efekty: równomiernie plamy zaczęły schodzić i blednąć. Teraz jest lato, a ja nie mam nic, oprócz jednej plamki na plecach smile Wciąż kąpię się w tej soli, teraz raz w tygodniu. Pamiętam, że tę sól poleciła mi mama dziecka, które całe było w łuszczycy i uniego ustąpila. Nie chciało mi się wierzyć , ze to może tak pomóc. Aha, po kąpieli w soli smarowałam się kremem Mediderm- dla osób z łuszczyca i egzemą. Wg mnie to tez bardzo pomogło. 500g kremu kosztuje tylko 20 zł, a efekty są.
    • antosiczek Re: Łuszczyca leczenie 14.07.15, 16:22
      Słuchałam wykładu Zięby. On twierdzi, że łuszczyca MOŻE być spowodowana bardzo niskim zakwaszeniem żołądka. Niedokwaśność żołądka. Może warto sprawdzić ten trop?
      • pawelitofrance Re: Łuszczyca leczenie 14.07.15, 21:55
        łuszczyca, jest Przyczyna eliminacji przez skórę odpadów bakterii i żywności, który dostał się do organizmu na skutek zbyt porowatego jelito cienkie ..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka