Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 15:56 Czemu wycofali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaaniula Re: Bioparox? 09.11.11, 19:28 Pewna nie jestem, ale chyba powodował dużo napadów astmy i duszności. Gdzieś czytałam, że nie ma udowodnionego działania (zresztą taką informację można znaleźć do dziś w wiki pod hasłem "fusafungina"- czyli substancja czynna leku. W każdym bądź razie jego sprzedaż jest już wycofana w wielu krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Bioparox? 09.11.11, 20:30 a dużo skutków ubocznych w stosunku do efektów leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Bioparox? IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.11, 21:31 nie wycofali. zwyczajnie nie załatwili formalności: servier (producent) nie przeprowadził (dlaczego?..) procedury ponownej rejestracji leku, więc Bioparox był u nas dostępny do wyczerpania zapasów. z tego samego powodu nie ma już Detralexu (też Servier). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Bioparox? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.11, 16:52 U mnie spowodował wstrząs, ale przez lata go stosowała i zawsze zachwalałam ( oczywiście aż do tego momentu). Może jeszcze wróci do aptek. Odpowiedz Link Zgłoś