Dodaj do ulubionych

domowe sposoby na hemoroidy

IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 26.11.11, 17:54
Dziewczyny jakie znacie sposoby oprócz czopków itp.co sie sprawdza w wiekszosci?
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: domowe sposoby na hemoroidy 26.11.11, 18:23
      Chirurgiczne usucięcie. Jeśli już teraz Cię tak męczą, to pewnie później nie dadzą spokoju i będzie jeszcze gorzej.
    • Gość: ani Re: domowe sposoby na hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 11:34
      A ja sobie sama poradziłam, i juz od kilku lat mam spokój. W moim przypadku pomogło zwiększenie ilości warzyw w diecie, płynów i jak najmniej czekolady, dzięki czemu stolec ma normalna objętość i nie harata odbytu. Wcześniej co wizyta w toalecie to krwawienie, ból i pieczenie, po wprowadzeniu tych zmian wszystko sie zregenerowało, żadnych maści nie stosowałam.
    • tygrysiatko1 Re: domowe sposoby na hemoroidy 28.11.11, 01:54
      wizyta u proktologa i specjalistyczne leczenie
      • Gość: nuna* Re: domowe sposoby na hemoroidy IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 28.11.11, 15:39
        U lekarza juz bylam przepisal mi czopki Scheriproct suppositories i proszek do picia na zaparcia Movicol.Jak na razie pomaga i jestem zadowolona,ale jestem ciekawa jakie domowe sposoby u was sie sprawdzaja i przynosza chocby mala ulge,zanim mozliwa jest wizyta u lekarza?
        • tygrysiatko1 Re: domowe sposoby na hemoroidy 28.11.11, 17:23
          nie ma takich
    • Gość: nuna* Re: domowe sposoby na hemoroidy IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 28.11.11, 20:51
      zastanawia mnie jeszcze to czy normalne jest iz w ciagu dnia oddaje tylko jeden stolec rano czy to nie zamalo?
      • marzenka224 Re: domowe sposoby na hemoroidy 03.12.11, 16:01
        Nie za mało, u dorosłych ludzi normalne jest wypróżnianie się raz dziennie
    • wiki531 Re: domowe sposoby na hemoroidy 03.12.11, 18:07
      włożyć do odbytu cebulę
    • zosia131 Re: domowe sposoby na hemoroidy 03.12.11, 22:29
      zamrozić wodę np. w probówce i taki sopel włożyć w odbyt, trzymać dopóki się nie rozpuści, osobiście nie próbowałam ale znam wiele osób którym taka kuracja pomogła
    • prawdziwy_necik Re: domowe sposoby na hemoroidy 04.12.11, 17:47
      Nasiadówki z kory dębu
    • headvig Re: totalna zmiana diety 29.03.12, 14:30
      u mnie było bardzo źle, szczegóły pominę. lekarz straszył operacją. do leczenia farmakologicznego dołączyłam zmianę diety - od 4 lat kłopotów brak, zaparcia sporadyczne, przy zmianie "klimatu" (np u teściowej tongue_out)
      podstawa diety to warzywa, owoce, chleb tylko graham, razowy lub orkiszowy, makarony tak samo - tylko pełnoziarniste już jadamy, łącznie ze spaghetti (w tesco marki tesco jest wielki wybór i tanie są). oliwa z oliwek, niektórzy polecają włączyć olej lniany do diety. do tego jogurt z otrębami i duużo wody (min 2l). trochę ruchu.
      to działa.
    • Gość: ziemniak Re: domowe sposoby na hemoroidy IP: 83.1.94.* 29.03.12, 17:03
      Czopki wystrugane z ziemniaka, wkładane do odbytu przed snem - sposób ten polecił mi pewien bioenergoterapeuta. jak dotąd nie próbowałam, ale człowiek znał sie na rzeczy, przecież by mi nie wciskał kitu, można spróbować.
      • Gość: on Re: domowe sposoby na hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.14, 12:45
        Gó... prawda, przynajmniej u mnie nic nie pomogło ale nasiadówki na gotowanych ziemniakach już całkiem nie źle działały na moje hemoroidy.
        Pozdrawiam
    • horpyna4 Re: domowe sposoby na hemoroidy 29.03.12, 17:32
      Istnieje mieszanka ziołowa o nazwie REKTOSAN. Pije się toto zaparzone według przepisu, można również robić nasiadówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka