IP: *.ip.netia.com.pl 09.02.12, 17:59
Wczoraj pojawiły mi się objawy - krwiomocz i nieustanna chęć oddania moczu. Ciągle chce mi się siku. Najgorsze jest to, że podczas oddawania moczu leci krew, i czuje sie dziwnie. Gdy nie oddaje moczu nie czuje bolu, nie piecze, jedyne co odczuwam to cheć oddania moczu, ale nie moge... Co to może byc? Zapalewnie cewki moczowej/nerek?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: krwiomocz 09.02.12, 18:27
      natychmiast do lekarza!
      • Gość: kobietagosc Re: krwiomocz IP: *.ip.netia.com.pl 09.02.12, 18:37
        Czy jak prawie tydzien temu, kochałam się z chłopakiem, moze to miec cos wspolnego? Gdyz mieszkam jeszcze z rodzicami, i oni o tym nie wiedza, nie chce zeby sie dowiedzieli w ten sposob...
        • Gość: seek zwariowałaś?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 19:29
          Masz stan zagrażający życiu i NIC Z TYM NIE ROBISZ???!!!
          Stosunek nic do tego nie ma, natychmiast na pogotowie, chyba że chcesz mieć nowe miejsce stałego pobytu 2 m pod ziemią.
          • lady_iris Re: zwariowałaś?!?!?! 09.02.12, 19:36
            Czy to nie troll...?

Jeśli nie, to krwiomocz może być objawem uszkodzenia nerek wskutek nieleczonej, rozwiniętej infekcji pęcherza moczowego... Biegiem do lekarza.
            • easyblue Re: zwariowałaś?!?!?! 09.02.12, 20:05
              Chyba troll, bo nikt normalny sikając krwią, nie zachowuje się w taki sposób.
    • Gość: kobietagosc Re: krwiomocz IP: *.ip.netia.com.pl 09.02.12, 20:39
      Nie sikam tylko krwia... Sikając, leci mi troszke krwi... ok jutro udam sie do lekarza, ale jestescie pewni, ze nie ma to nic wspolnego z seksem? Oczytałam sie duzo na forach ze moze to byc zapalenie cewki moczowej spowodowane stosunkiem sad
      • Gość: seek Re: krwiomocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 21:17
        Nawet jeżeli spowodowane stosunkiem, to czy masz zamiar sie przekręcić, byle ewentualnie się nie wydało?? Takie zapalenie mozę mieć dziesiątki przyczyn, a zdrowie naprawdę masz jedno, jak spieprzysz na starcie, nic juz potem nie naprawisz.
        PIJ dużo, to jedyne, co możesz teraz zrobić. Ale najlepiej jak powiesz matce, że sikasz krwią, bo w Twoim przypadku pomoc powinna być natychmiastowa, im dłuzej czekasz, tym gorzej, każda godzina może być bezcenna.
        • kasiak37 Re: krwiomocz 09.02.12, 21:56
          sorry,ale gdybym ja oddawala mocz z krwia to wlosy mi deba ze strachu o swoje zdrowie stanely.
          • aaaniula Re: krwiomocz 10.02.12, 07:26
            patrząc na to ile lat mają teraz dzieci rozpoczynające współżycie można stwierdzić, że autorka ma pewnie z 13 lat. Więc co się dziwicie, że ważniejesze dla niej jest ukrycie faktu współżycia przed rodzicami niż rozwalenie sobie nerek. Tak to jest jak za sex zabierają się ludzie tak bardzo dojrzali, że do lekarza muszą jeszcze chodzić z rodzicami bo sami nie potrafią...
    • zebra12 Re: krwiomocz 10.02.12, 19:07
      Moja córka rok temu miała krwiomocz. Przyczyny nie znaleziono.
      • easyblue Re: krwiomocz 10.02.12, 21:54
        Krwiomocz czy krwinkomocz? Bo to spora różnica, a potocznie mówi się krwiomocz. Różni się to oczywiście zawartością krwi w moczu.
        • aaaniula Re: krwiomocz 11.02.12, 07:01
          a jak niby miałaby zobaczyć krwinkomocz sikając?
          • Gość: easy Re: krwiomocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 15:25
            Jak krwi jest mało, to zabarwienie jest słabe. Jak dużo, widać wyraźnie.
            M miał i krwio i krwinkomocz, stąd pamiętam różnicę. Krwinkomocz jest b.częsty i najczęściej wcale nie widać go gołym okiem, młody niedawno miał 8-10 czerwonych krwinek w moczu, a mocz był jasny. Jeżeli jest krwiomocz, to krwi jest już bardzo dużo i nie da się jej przeoczyć. M nie wykryto przyczyny krwi w moczu - badania nic nie wykazały, stanęło na "taka uroda".
            • aaaniula Re: krwiomocz 14.02.12, 09:37
              No właśnie, nie widać go gołym okiem... Jak więc maiała zobaczyć krwinkomocz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka