Dodaj do ulubionych

błędnik?

08.03.12, 13:50
ja znowu tu ze swoimi problemami zdrowotnymi smile

od paru dni mam parę razy na dzień, a zwłaszcza wieczorem, takie dziwne odczucie jakby bujania się na huśtawce, ewentualnie takie coś jak pojawia się po kilku godzinach jazdy rozklekotanym pociągiem, tzn uczucie jakby się wciąż jechało, chociaż się nie jedzie

a dziś jeszcze jak się pochylam po coś to dochodzi do tego takie jakby, kurde, jakby to opisać? jakbym była marionetką z głową zaczepioną na sznurku i ktoś tym sznurkiem wyciągał mnie do przodu, jakieś dwadzieścia centymetrów dalej, przy czym doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że to nie prawda

wizyta u lekarza w poniedziałek, wcześniej nie ma wolnych terminów
Obserwuj wątek
    • yoka1 Re: błędnik? 08.03.12, 13:52
      ja mam tak od wielu lat. Diagnozy brak
      • mysia-mysia Re: błędnik? 08.03.12, 14:00
        yoka1 napisała:

> ja mam tak od wielu lat. Diagnozy brak

ojej sad a jakie miałaś badania?
    • chipsi Re: błędnik? 08.03.12, 14:13
      To raczej nie przyczyna ale nie szkodzi spróbować. Może wystarczy po prostu przepłukać uszy specjalnym do tego celu płynem dostępnym w aptece (np. audispray).
      Kiedyś miałam podobne objawy, do tego szum w uszach, mdłości, zawroty głowy itd. W końcu użyłam tego preparatu i rano obudziłam się zdrowa smile
      Dbam o higienę ale pracowałam ostatnio w zakurzonym pomieszczeniu i to chyba przyczyna.
      • yoka1 Re: błędnik? 08.03.12, 14:18
        błędnika nie badałam, ale miałam duuużo badań łącznie z rezonansem. I nic nie stwierdzono, a sala tańćzy, nawet jak patrzę w TV a tam się kręci karuzela to świat lata mi przed oczami.
        • Gość: wojciech Re: błędnik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 15:51
          Musisz zrobić elektronystagmografię, ale zachwianie błędnika może być od choroby kręgosłupa
      • mysia-mysia Re: błędnik? 08.03.12, 14:20
        moja mama miała zwyczaj przy bólu ucha wkładać sobie tam liścia kwiatka doniczkowego, który miał za zadanie ją uleczyć
        trzymała go tak długo, aż uschnie (takie zalecenia medycyny ludowej)
        no i usechł tylko że kawałek takiego uschniętego wpadł jej głęboko do ucha i się zaczęły problemy, przewracała się na równej drodze, ale nie wiem jak się czuła, kiedy siedziała czy leżała

nie kładłam też sobie niczego do ucha... no ale nie zaszkodzi przepłukać
    • miniofilka Re: błędnik? 08.03.12, 20:39
      zbadaj koniecznie krew na obecność cytomegalii
      U mnie takie objawy były jak na to gó... zachorowałam
      • mysia-mysia Re: błędnik? 08.03.12, 22:01
        miniofilka napisała:

> zbadaj koniecznie krew na obecność cytomegalii
        > U mnie takie objawy były jak na to gó... zachorowałam

i co się dalej stało? nigdy nie słyszałam o tej chorobie a w googlu nie ma w sumie nic konkretnego, takie "objawy podobne do przeziębienia ale mogą być też inne" oraz "organizm zwalcza infekcję sam, albo nie"
        • miniofilka Re: błędnik? 08.03.12, 22:06
          Następnie otrzymałam antybiotyk i objawy ustały, ale wirus pozostaje uśpiony w ciele do końca życia z tego co mi mówiono.
          Acha, te badania wykonaj w poradni hematologicznej najlepiej na NFZ,ponieważ są drogie
          • mysia-mysia Re: błędnik? 08.03.12, 22:08
            nfz odpada, może być co najwyżej nhs big_grin
    • malgosiek2 Glista, błędnik....... 08.03.12, 22:15
      i co jeszcze wymyślisz ;P
      • mysia-mysia Re: Glista, błędnik....... 08.03.12, 22:28
        no muszę wymyślać te choroby przecież bo lekarze to zawsze idą po najżejszej linii oporu, zero kreatywności big_grin
    • goodnightmoon Re: błędnik? 08.03.12, 22:18
      Hmmmm .... a może to współlokator z "randkowego" wątku jednak w głowie zawrócił? wink
    • izabellaz1 Re: błędnik? 08.03.12, 22:22
      Ja tak miałam przez parę dni na początku ciąży: D
    • mysia-mysia no naprawdę, nie wygłupiam się 09.03.12, 10:31
      wyczyściłam uszy sprayem wczoraj i nie widzę żadnej poprawy
      nawet teraz jak siedzę przed kompem to mam co chwila takie odczucie jakby mną coś lekko potrząsało
      • mariola233 Re: no naprawdę, nie wygłupiam się 09.03.12, 12:43
        tarczyca???
        • mysia-mysia Re: no naprawdę, nie wygłupiam się 09.03.12, 13:09
          ale to nie są drgawki, ja się w żadnym wypadku nie trzęsę tylko wydaje mi się przemieszczam, chociaż tak nie jest

pochylam się na przykład o kawałek a wydaje mi się że pochyliłam się bardziej niż w rzeczywistości

to samo z obracaniem się, wydaje mi się że obróciłam się o większy kąt
          albo idę po prostym normalnie, równo a czuję się jakbym się chwiała chociaż wiem, że nic takiego się nie dzieje

przy czym ja dobrze wiem, że to wszzystko nie prawda, trochę tak jakby moje poczucie równowagi dawało do mózgu inny sygnał niż zmysł wzroku
    • ma_dre Re: błędnik? 09.03.12, 13:14
      nic ci nie poradze... albo moze zadzwon do House'a?
      • anyx27 Re: błędnik? 09.03.12, 16:39
        Z tego co pamiętam pisałaś o podróżach, przebadaj się bakteriologicznie. Może to jakaś neuroinfekcja, stąd problemy neurologiczne.
        • mysia-mysia Re: błędnik? 09.03.12, 19:24
          już normalnie nigdy w życiu nigdzie poza europę nie pojadę smile
          • horpyna4 Re: błędnik? 26.04.12, 17:39
            Ciśnienie kontrolujesz? Bo czasem takie objawy są przy zbyt wysokim.
    • devilyn Re: błędnik? 26.04.12, 18:49
      Zrób badanie ENG na błędnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka