20.03.12, 19:46
Witam ! Od ponad dwu lat jestem na htz ..biorę activelle. Przed tym bardzo zle sie czułam ...po jakims czasie poczułam się znacznie lepiej...tylko mam ponad 10 kg więcej. Ostatnio robiac badania okazało sie że mam nadczynność tarczycy i hashimoto. Biorę thyrosan...wyniki lepsze. Czy mogę przestać brać hormony activelle....możeto juz przedtem były objawy tarczycowe a ja to skojarzyłam z menopauzą ? Czy jak odstawię hormony a poczuję się gorzej bedę mogła do nich wrócić ? Pozdrawiam i zdróweczka wszystkim życzę smile
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: menopauza 20.03.12, 20:45
      pytasz forum czy odstawić hormony, ZAMIAST LEKARZA??
      OJP uncertain
      • toja1957 Re: menopauza 21.03.12, 20:30
        Witam !! Nie pytam nikogo co mam zrobić ,chciałam sie dowiedzieć czy ktoś w ten sposob przerwał htz i jakie były tego konsekwencje. Pozdrawiam :
        • minniemouse Re: menopauza 24.03.12, 02:34
          A to co to ???? :

. Czy mogę przestać brać hormony activelle...

oczywscie ze to tak wyglada ze na forum pytasz ignorantow co masz robic, no sorry.

ale to nie jest najgorsze, najgorsze to jest to ze oczywste jest ze dotad prowadzil cie LEKARZ,
          ktory doszedl do tego ze oprocz menopauzy masz chora tarczyce, i zaczal cie na to leczyc.
          i gdy wreszcie pod kierunkiem lekarza, zaczelas sie lepiej czuc,

to chcesz zaczac kombinowac na wlasna reke i oczywscie wszystko spier... niczyc.
          tak ze - zastanow sie...

Masz watpliwosci? nie rob nic sama, idz do specjalisty ginekologa- endokrynologa, porozmawiaj, wypytaj.
          pytania, tematy do obgadania zapisz zawczasu bo w trakcie wizyty zapomina sie polowe.

Oczywisce ze o opnie tez mozna sie popytac. na poczatek, ile masz lat?
          wiesz jaka jest roznica miedzy perimenopauza a menopauza?
          menopauzaobjawy.com.pl/przed-menopauza/
          wiec masz peri - czy menopauze? i dlaczego dostalas HRT?

wtedy to pogadamy smile

Minnie

• marianne11 Re: menopauza 17.05.12, 07:16
      Idź do lekarza.
      I pamiętaj, że estrogeny czasem powodują zwiększenie antyTPO. Generalnie niektóre leki hormonalne (zwłaszcza tabletki antykoncepcyjne, które chyba też czasem wchodzą w skład HTZ, jeśli się mylę to sorry) powodują często pogorszenie chorób autoimmunologicznych, jaką jest m.in. Hashimoto.
    • Gość: xyzzzzz Re: menopauza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:59
      Brałam Klimonorm przez 5 lat w wieku od 43 lat, z przerwami. Czułam się znakomicie fizycznie i psychicznie, w ogóle nie tyłam, wprost przeciwnie miałam doskonalą figurę. Zaprzestałam z powodu migren.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka