Dodaj do ulubionych

Bóle rąk

IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.12, 08:16
Rzecz się tyczy mojej mamy. Od kilku lat cierpi bardzo z powodu bólu rąk. Ten ból wręcz ją paraliżuje, boli cały czas. Oprócz tego są momenty nagłego ataku, kiedy to nawet nie jest w stanie nic utrzymać w rękach. Reumatolog nie stwierdził zmian reumatoidalnych, czynnik reumatoidalny jest niski, RTG nic nie wykazuje. Jedyna pomoc ze strony lekarza, to rehabilitacja kilka razy w roku, ktora zresztą nic nie daje.
Mama jest tuż przed 60-ką, przez trzydzieści lat pracowała jako telegrafistka, ale lekarz wykluczyl zespół cieśni nadgarstka.
Chcę jej pomóc, bo widzę, ze cierpi i nie wiadomo co robić, dzie się udac, jakie badania zlecić?
Ostatni zabralam ja do osteopaty, stwierdził, ze ręce są opuchnięte (wg mnie zresztą też), choć reumatolog mówił, że to niby nie jest opuchlizna.
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Bóle rąk IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.12, 12:44
      Witaj

jeśli jesteś z Krakowa lub okolic polecem pana dr Mariusza BONCZARA
      Intermed, on działa cuda, i jest super specjalistą od chorób rąk
    • Gość: bardu Re: Bóle rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 14:52
      > ale lekarz wykluczyl zespół cieśni nadgarstka
      Rozumiem, że mama miała robione badanie EMG, bo tylko to badanie może potwierdzić lub wykluczyć zcn.
      Ja mam też problemy z dłońmi, oprócz zcn (jedna ręka już po operacji) mam też przewlekłe zapalenie pochewek ścięgnistych. W zaawansowanych stanach też się operuje (u mnie doszło do tego, że nie mogłam zginać kciuków), ale można próbować rehabilitacji i blokady. Miałam blokadę jakieś 1,5 roku temu i - odpukać - na razie spokój. Tzn. ból jest (niewielki), ale palce przynajmniej są sprawne. Poczytaj w necie o tych przypadłościach, może u Twojej mamy to akurat ten problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka