skrzynka10 06.07.04, 10:24 Mile panie! Czy macie moze jakies domowe sposoby, przepisy na nalewke aloesowa? Cos na alkoholu lub moze bez alkoholu? Jak mozna zrobic lecznicze mikstury do picia z aloesu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolka11 Re: Nalewka aloesowa? 27.07.04, 12:36 Ja nie bardzo pamietam, ale bierze sie np. 400g zmielonego aloesu, 400g miodu i 400g czerwonego wina (bycza krew). Powinna byc ciemna szklana butelka (np. zielona). Tydzien czasu w chlodnym i ciemnym miejscu. I mozna pic. Siostra mojej Babci ponoc wyleczyla raka zoladka ta miksturka. Wazyla juz 25 kg i praktycznie nie dawali jej szans. To bylo zaraz po wojnie, wiec nie wiem na 100 % czy to byl rak (w kazdym razie byla ciezko chora). Zyla ponad 80 lat. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: Nalewka aloesowa raz jeszcze 27.07.04, 12:39 Aha, zapomnialam dodac, ze tu chodzi o to aby byly rowne czescie tych skladnikow. No i oczywiscie razem to wszystko wymieszac. D. Odpowiedz Link Zgłoś
wera44 Re: Nalewka aloesowa raz jeszcze 27.07.04, 15:03 Rowniez jestem zainteresowana.Proporcje,oraz sposob postepowania z aloesem t/z obcinanie ,czas bez podlewania pzed obciEciem itp.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: Nalewka aloesowa raz jeszcze 28.07.04, 08:19 No wlasnie tego nie pamietam... Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Nalewka aloesowa? 27.07.04, 15:07 Podpytajcie na forum medycyna naturalna albo ziola (prywatne dzial zdrowie) albo sprobujcie z wyszukiwarka, moze tam ktos sie zna na aloesach 16%VOL 22%VAT (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow) Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Forum Med. naturalna - gdzie 28.07.04, 08:18 Hei, Albo cos sie dzieje z moimi oczami, albo to forum jest gdzies ukryte.. Mozna prosic namiary? Dzieki Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Forum Med. naturalna - gdzie IP: *.net-serwis.pl 28.07.04, 11:22 trzeba kliknac na Fora prywatne, potem Zdrowie i tam jest i Medycyna Naturalna i Ziola Odpowiedz Link Zgłoś
em-st Re: Nalewka aloesowa? 28.07.04, 10:47 podnoszę do góry bo bardzo ciekawy wątek. czekam z niecierpliwością na przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś