Dodaj do ulubionych

Laparoskopia mięśniaka macicy

02.12.12, 20:03
Dziewczyny,
napiszcie proszę, który szpital w Warszawie polecacie i lekarzy wykonujących laparoskopię mięśniaków macicy?
Czeka mnie ten zabieg, który odkładam już od ponad roku, bo nie wiem w czyje ręce oddać moje zdrowie.
To będzie moja pierwsza wizyta w szpitalu, więc strach mam podwójny.
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam, M.
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Laparoskopia mięśniaka macicy IP: *.204.93.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.12.12, 22:55
      hej, ja jestem 2 tyg po usunieciu 6 miesniaków macicy . mam 31 lat, rok temu poornilam 1 ciaze.niestety laparo mialam w bialymstoku nie w wawie - prywatnie - lekarz mlody wyksztalcony w USA i Norwegii, inni lelarze, nawet ci z warszawy proponowali mi przy takiej liczbie miesniaków klasyczna operacje. dzis czuje sie swietnie, szwów nie widac juz prawie wcale, i psychicznie znów odzylam, w koncu pozbylam sie tego paskudztwa. warto, mimo ze zaplacilam 4 tysiace to w zyciu nie poszlabym na laparo panstwowo, do tego lekarze jezdzi sporo kobiet z mazowieckiego, jest naj! i jest krajowym konsultantem w zakresie endometriozy. gdybys chciala wiedziec cos wiecej to moj adres : a.miluska@wp.pl
      pozdrawiam
      anka
    • Gość: kate Re: Laparoskopia mięśniaka macicy IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.13, 13:44
      Witaj
      Też mam ten sam problem co Ty.
      Mam pytanie czy znalazłaś już jaką opcje w naszej kochanej Wawie jeśli chodzi o laparoskopię?
      Byłam na wizycie przy Karowej i zaproponowano mi laparotomię a przecież tam jest oddzial laparoskopowy.
      Pozdrawiam
    • doral2 Re: Laparoskopia mięśniaka macicy 07.05.13, 18:45
      zajrzyj na forum 'usuniecie macicy i co dalej?"
      tam znajdziesz dużo porad i wsparcia, i to nie tylko w kwestii usunięcia macicy, ale także laparoskopii mięśniaków, diety, leczenia, hormonów, no cala kupa dobrych rad tam jest.
      na pewno ci sie przyda.
    • Gość: kate Re: Laparoskopia mięśniaka macicy IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.13, 10:26
      Witaj
      Słyszałam o esmya a także o Mirenie.
      Jeśli chodzi o Mirene-mój mięśniak jest za duży -7x 6 cm,wkładkę można założyć wtedy,kiedy chce się spowolnic -nawet zatrzymać wzrost-i gdy jest mniejszy tzn np.3 cm.
      Esmya-usłyszlam od lekarza ,że zmniejszenie o 1 cm nic nie da,nadmienię,że ta osoba brała udział w badaniach klinicznych nad tym lekiem.
      Generalnie mój mięśniak nieładnie wygląda w USG-zwapnienia, lakuny-więc nie ma co go "trzymać".
    • Gość: kate Re: Laparoskopia mięśniaka macicy IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.13, 14:47

Konsultowałam swój problem z 3 -ema niezależnymi ośrodkami ginekologicznymi-esmya nie, natomiast wskazania do operacji niestety tak.
      W jednym z nich proponowano mi mirenę w ramach zahamaowania wzrostu, ale po zrobieniu usg-za duża zmiana czyli za późno jednym słowem......
      Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka