Dodaj do ulubionych

torbiele na nerkach

IP: *.play-internet.pl 26.01.13, 17:40
co oznacza taki zapis w TK jamy brzusznej,w obu nerkach liczne torbiele korowe i miąższowe.w obrębie korowej nerki lewej od strony grzbietowej widoczna zmiana o gęstości ok.57 j.H bez wyraźnego wzmocnienia kontrastowego śr.15mm mogąca odpowiadać skrwawionej torbieli,wizytę mam za miesiąc u urologa a nerwy już na wyczerpaniu proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: torbiele na nerkach 26.01.13, 19:14
      jeżeli na zapisie TK nie ma adnotacji o pilnej konsultacji z nefrologiem, to weź głęboki oddech i wyluzuj.
      do zaplanowanej wizyty u lekarza nic nie powinno się wydarzyć.
      a jeżeli nie możesz wyluzować, to przyspiesz wizytę u lekarza.
      • Gość: mysz Re: torbiele na nerkach IP: *.play-internet.pl 27.01.13, 12:21
        mam skierowanie na szpital na urologie ale się bardzo boję i próbuje odwlec to co nieuniknione.
        • doral2 Re: torbiele na nerkach 27.01.13, 16:37
          myślisz, że jak odwleczesz to się samo wyleczy i problem zniknie??
          no to myśl tak dalej i odwlekaj i nie zawracaj ludziom głowy na forum.
          • Gość: mysz Re: torbiele na nerkach IP: *.play-internet.pl 28.01.13, 19:31
            byłam dziś na urologii i właściwie nic to nie zmieniło,lekarz przeglądając wyniki z tomografii zalecił obserwacje i następne badanie za 4 m-ce
        • easyblue Re: torbiele na nerkach 28.01.13, 18:14
          Nie jest tak źle. Torbiele ma całkiem sporo ludzi,ale większość nigdy się o nich nie dowiaduje. Mogą sie powięszać, mogą zmniejszać. MOja znajoma ma całkiem sporą torbiel i sobie z nia żyje. Ściagali z niej płyn, ale się odnawiała. Więc teraz raz na jakiś czas jeździ na kontrolę, robi badania moczu i pije jakies zioła, które jak twierdzi, bardzo jej pomagają. Poniewaz ma ją tak umiejscowioną, że odczuwa czasami silne bóle, bierze środki p.bólowe.
          Oczywiście jest niebezpieczeństwo, ze torbiel pęknie, dlatego trzeba to kontrolować.
          Z moją siostrą pracuje kobieta z wielotorbielowatością nerek - lekarzjej zalecają... po prostu z tym żyć. No i zyje. Tak jak ja żyję z chorym sercemsmile
          Idź na tą urologię i miej to za sobą. I się nie martw na zapassmile Kciuki trzymam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka