Dodaj do ulubionych

Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe?

04.02.13, 18:17
Mam regularne 28- dniowe cykle. Czy jest możliwe zajście w ciążę 1,5 dnia przed okresem? Dziś dostałam okres ale cały czas się obawiam mimo to, bo słyszałam, ze często pojawia się jeszcze jedna miesiączka. Czy zażycie tabletki 72 h będzie konieczne?
Obserwuj wątek
    • railly Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 04.02.13, 19:07
      Dziewczyno, nie wariuj.
      Twoje pytanie jest tak naiwne, że nawet nikomu nie chce się na nie odpowiedzieć.
      • zabster879 Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 04.02.13, 19:37
        Naiwne bo? Uwielbiam takie komenty na forum, gdzie teoretycznie można zadać każde pytanie.
        • Gość: do autorki Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 19:40
          Mam wrazenie, ze to forum idiotów, ostatnimi czasy..jeżeli masz regularne cykle jest to niemożliwe, raczej musiałby sie wydarzyc cud, co innego, gdybys miała cykle w cały swiat i nawet nie mogła ustalic kiedy masz owulacje..w tym wypadku az taka obsuwa owulacyjna nie ma miejsca, domyslam sie ze jestes dorosła kobieta a zadajesz pytania na poziomie dziecka..
          • zabster879 Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 04.02.13, 19:46
            Może moim błędem było czytanie innych forów gdzie były opisywane takie przypadkismile Ale lepiej zadać pytanie na poziomie dziecka niż się stresowaćsmile
          • Gość: emka buahahahahaaaaaaaaa......... IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 05.02.13, 20:58
            "jeżeli masz regularne cykle
            > jest to niemożliwe, raczej musiałby sie wydarzyc cud,"

Jasne- bo organizm to szwajcarski zegarek, a pierwszy raz nigdy się nie zdarza.
    • devilyn Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 04.02.13, 19:47
      Trzeba dojrzeć do uprawiana seksu i poczytać trochę na temat cyklu miesiączkowego.
      • zabster879 Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 04.02.13, 19:48
        Czytałam ale chyba w każdym cyklu zdarzają się anomalie i nie zawsze wszystko jest jak w zegarku?
        • vandikia Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 04.02.13, 19:54
          nie wiem jakim cudem miałabyś niby być w ciąży
          poza tym tabletki 72 h najlepiej przyjmować bezpośrednio po stosunku, 12 godzin to już jest dużo, wielu lekarzy nie widzi w ogóle sensu przyjmowania po tym czasie tej piguły
          • zabster879 Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 04.02.13, 19:58
            hmmm... myślałam, że mają działanie do 72h stąd ich nazwa ale ja się nie znamsmile
            • Gość: m Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 20:29
              Jak widac nie znasz sie tez na podstawowych reakacjach twojego organizmu podczas cyklu..doedukuj sie to nie bedziesz zadawac durnych pytan..
    • horpyna4 Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 04.02.13, 22:03
      Zajście w ciążę w 27 dc jest jak najbardziej możliwe, ale nie jest możliwe zajście "1,5 dnia przed okresem". Faza lutealna ma stałą długość, więc jeżeli w którymś cyklu owulacja z jakichś powodów opóźni się, to o tyle samo opóźni się miesiączka, a więc wydłuży się cały cykl.

Jeżeli więc masz normalną miesiączkę, a nie krwawienie z jakiegoś innego powodu, to nie zaszłaś w ciążę.
      • kasia2366 Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 05.02.13, 12:28
        No a jak wytłumaczycie, że niektóre kobiety zachodzą w ciążę w trakcie okresu?
        • railly Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 05.02.13, 13:54
          kasia2366 napisała:

> No a jak wytłumaczycie, że niektóre kobiety zachodzą w ciążę w trakcie okresu?

Phi, a jedna zaszła w ciążę w ogóle bez współżycia, co prawda było to pod koniec ubiegłej ery, ale za to jak jest teraz znana.
        • horpyna4 Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? 05.02.13, 16:13
          Jeżeli akurat w następującym po tej miesiączce cyklu owulacja szykowała się nietypowo wcześnie, to poprzedzający ją śluz płodny mógł pojawić się już podczas miesiączki. Wtedy plemniki mogą doczekać owulacji. Tak więc zajście w ciążę wskutek współżycia podczas miesiączki jest możliwe.

Inna możliwość, to taka, że nie była to miesiączka, tylko owulacja połączona z krwawieniem - zdarza się. Wtedy zajście jest dość prawdopodobne.

Mogło też być krwawienie z innego powodu, a przypadkowo akurat był czas płodny.
    • Gość: emka TAK IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 05.02.13, 20:55
      Wystarczy, że cykl ci się wydłużył i owulacja nastąpiła w okolicach 25-26 dnia. Tego się dowiesz jak zrobisz test ciążowy.
      • Gość: x Re: TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 21:28
        nie pleć
        • zabster879 Re: TAK 05.02.13, 21:39
          Raczej to nie żadne plamienie tylko normalny okres, bo trwa już 2 dzień. Niby się pojawił ale cały czas mam obawy i chyba zrobię test.
          • Gość: Aga Re: TAK IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.13, 07:06
            Te mam ten problem. Tyle,że moje cykle krótsze i nieregularne ostatnio. Kochalm się. Na drugi dzień dostałam okres, a 2 dni po okresie(4ro dniowym) zobaczyłam śluz. Od tego czasu świruję, źle się czuję. Zrobiłam wczoraj test (24 dzień od współżycia). Wyszedł negatywny, a okresu nie ma nadal i żadnych objawów żeby się zbliżał. A żołądek szaleje, szczególnie rano.
            • ada_83 nieregularne cykle 06.02.13, 15:03
              Jest jakaś przyczyna tej zmiany. Jeśli nie w stylu życia, snu, diety, to w hormonach. Jeśli 2 różne testy wykonane po 20 dniach od ostatniego stosunku są negatywne, to ciąży nie jesteś, tylko cykl się wydłużył.
              • zabster879 Re: nieregularne cykle 06.02.13, 15:08
                Ile dni od stosunku można wykonać test ciążowy by mieć w miarę miarodajny wynik?
                • ada_83 Re: nieregularne cykle 09.02.13, 20:11
                  Zakładając maksymalną żywotność plemnika, czyli 6 dni, plus 12-24h życia komórki jajowej, i masz 6-7 dni. Od zapłodnienia do zagnieżdżenia może być 12 dni. Daj 2 dni na rozkręcenie produkcji hormonów zagnieżdżonemu zarodkowi i masz 20-21 dni.
        • Gość: emka spadaj trollu IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 06.02.13, 15:53
          jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia i nic nie rozumiesz.
    • Gość: Beata Re: Zajście w ciąże w 27 dniu cyklu - możliwe? IP: *.gorzow.mm.pl 09.02.13, 21:24
      Nie jest możliwe w Twoim przypadku zajście w ciążę w 27 dniu cyklu. Skąd takie przypuszczenie??? Czyżbyś nie odczuwała momentu owulacji? Tylko wtedy (gdy są dni płodne), mozliwe jest zajście w ciążę. Ale tuż przed okresem nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka