Dodaj do ulubionych

mdłości a tabletki

IP: *.play-internet.pl 18.04.13, 16:04
Witam, przez kilka lat brałam tabletki Diane i potem Syndy, lekarz 2 miesiące temu zmienił mi tabletki na Bona Dea, że względu na niebezpieczne doniesienia o ww. Tak czy siak dwa pierwsze opakowania przeszły bez bólu choć pryszcze mi się wielkie pojawiły i krwawienie mniej obfite. Natomiast jestem przy 5 tabletce 3 listka i od 3 dni mam potworne mdłości. Czy to możliwe żeby dopiero teraz coś się działo? Myślałam że te wcześniejsze tabletki były silniejsze. Co sądzicie
Obserwuj wątek
    • enith Re: mdłości a tabletki 18.04.13, 19:00
      Ilość hormonu nie ma znaczenia. Znam osoby, które Microgynon czy Diane znosiły bez żadnych sensacji, a tabletki nowszej generacji z obniżoną zawartością hormonu powodowały całą serię koszmarnych skutków ubocznych. Twoje mdłości jak najbardziej mogą być spowodowane nową pigułką. Przeczekaj to i kolejne opakowanie i wtedy podejmij decyzję o ewentualnej zmianie. Ja problemy z lekkimi mdłościami po pigułkach miałam praktycznie non stop. Zawsze około 4 godzin po wzięciu, dlatego zdecydowałam się je brać na noc, żeby okres dyskomfortu przesypiać, w miarę możliwości. Brałam pigułki starej i nowej generacji, jedno i trójfazowe i wszystkie powodowały lekkie mdłości, ale dało się to przeżyć.
      • Gość: .. Re: mdłości a tabletki IP: 91.203.247.* 18.04.13, 19:05
        Dziękuję za odp. Biorę od zawsze na noc. W takim razie pomęczę się jeszcze i zobaczę co dalej. Dziękuję i pozdrawiam
    • lidek0 Re: mdłości a tabletki 18.04.13, 20:53
      Tabletek anty nie przepisuje się ot tak bo gdzieś są jakieś doniesienia to je się zmienia, dobiera się je do wyników badań, żeby zminimalizować skutku uboczne. Ja ot tak bym nic nie łykała.
      • Gość: , Re: mdłości a tabletki IP: *.play-internet.pl 18.04.13, 21:45
        Bardzo bym chciała mieć tak dobrane tabletki ale nie stać mnie na komplet takich badań a lekarz mi nie wystawi, już pytałam
        • lidek0 Re: mdłości a tabletki 19.04.13, 20:03
          One nie są wbrew pozorom takie drogie i nie robi się ich aż tak często, a być może w ogóle nie powinnaś brać antyków? Wolisz ryzykować własnym zdrowiem o potem ewentualnie płacić jeszcze więcej za leczenie? A lekarz internista? Ja nie miałabym zaufania do lekarza, który badań nie chce przepisać, ale ja dbam o swoje zdrowie.
          • Gość: .. Re: mdłości a tabletki IP: *.play-internet.pl 19.04.13, 20:53
            Rzuciłam tabletki. Po 7 latach ich brania. I jestem bardzo, bardzo szczęśliwa z powodu tej decyzji
    • Gość: .. Re: mdłości a tabletki IP: 91.203.247.* 19.04.13, 07:13
      Zrobiłam eksperyment. Nie wzięłam wczoraj wieczorem tabletki, z myślą że wezmę ją rano przed upływem 12h żeby zobaczyć czy będę miała mdłości. I nie mam. Przynajmniej znam przyczynę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka