IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 18:43
Witam,

odebrałam własnie wyniki cytologii, wyszła 2 grupa ale w rubryce jakość rozmazu jest zaznaczone: 'brak komórek endocervix' i 'ocena ograniczona'.
Czy to oznacza, że lekarz nie pobral tych komórek i trzeba powtórzyć cytologię?
Ostatni wynik byl niestety niedobry, wyszła 3 grupa więc teraz sie zastanawiam czy ten obecny wynik jest wiarygodny....
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: cytologia 03.07.13, 21:23
      Teraz inaczej opisuje się wynik, poza tym i tak musisz z nim iść do lekarza.
      • Gość: ania Re: cytologia IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 21:30
        Nie musze. Umowilismy sie, ze jak bedzie 3 grupa to przyjde a jak 2 to za pol roku.
        • osmanthus Re: cytologia 08.07.13, 06:52
          Zle pobrana cytologia, musisz powtorzyc badanie.
          Poszukaj miejsca, gdzie ci zrobia robia obok klasycznego pap smear rowniez plynna cytologie. Nawet jesli kaza doplacic ( u mnie jest to ekstra $35 ).
    • Gość: axel1964 Re: cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 20:21
      od listopada mam nasilone nietrzymanie moczu nawet w spoczynku.Ostatnio robiłam badanie cytologiczne właśnie niedawno odebrałam wynik PAP 2 Rozmaz Czynniki infekcyjne( mikroorganizmy: 1. Infekcja Trichomonas Vaginalis. 2. niespecyficzna infekcja bakteryjna. 3. Inne zmiany nienowotworowe(odcczynowe i naprawcze zmiany odczynowe związane z zapaleniem(łącznie z typową regeneracją)Mam skłonności do infekcji dróg moczowych. Co można powiedzieć o wyniku czy można podejrzewać infekcji dróg moczowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka