Dodaj do ulubionych

duphaston i plamienia

IP: *.cheeloo.net 16.07.13, 15:26
Dziewczyny. Dostałam duphaston na jeden cykl. Trzy pierwsze dni i było ok. Od czwartego mam plamienia. Brązowe. W trakcie kłuje mnie w pochwie. I to mnie bardzo wkurza.
Kłują niemiłosiernie też jajniki ale miałam wcześniej już duphaston i miałam tak samo z tym kłuciem jajników więc się nie przejmuje ale plamienia nie było.
Niby na ulotce piszę, że mogą wystąpić plamienia ale od początku stosowania, gdy pojawią się później trzeba się konsultować. boję się trochę, że jak skończę duphaston ( jeszcze kilka dni) to zamiast okresu będę plamić i plamić i plamić. A jadę na wakacje ;/
Miałyście tak? Podzielcie się.
Dodam, że w grę nie wchodzi żadna ciąża.

[zgłoś do usunięcia]

gość
Obserwuj wątek
    • marg-it89 Re: duphaston i plamienia 05.09.13, 17:50

Witam,

Dwa tygodnie temu zgłosiłam się do lekarza ginekologa z problemem nieregularnych cykli. Była to już moja 2 wizyta, ponieważ ostatnią naturalną miesiączkę miałam 25 czerwca ( bo 2 miesiącach braku). Lekarz przepisał mi luteinę po której miałam pod koniec lipca brązowe plamienia. Niestety również w sierpniu nie doczekałam się naturalne miesiączki. Jak pisałam wyżej, 23 sierpnia byłam u ginekologa. Pani ginekolog po przebadaniu i zrobieniu mi usg dopochwowo stwierdziła, że miesiączka powinna pojawić się w przyszłym tygodniu. Jeśli jednak nie pojawi się do 30 sierpnia, to dostałam duphaston - miałam brać przez 10 dni dwie tabetki dziennie. Wraz z pierwszym dniem brudzenia/miesiączki miałam przejść na tabletki antykoncepcyjne. Miesiączka w planowanym tygodniu nie przyszła, a ja zaczęłam brać duphostan od 2 września. Dziś jest 4 dzień odkąd biorę duphostan i zaczęły pojawiać mi się brązowe upławy. Czy powinnam teraz zaprzestać brać Duphostan, traktować plamienia jako pierwszy dzień cyklu i rozpocząć przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych? Czy też poczekać do końca kuracji i oczekiwać na przyjście miesiączki. Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź, bo nie chcę przegapić "momentu".

Pozdrawiam,
      Margit

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka