Dodaj do ulubionych

Pozytywny test

19.07.13, 14:19
Witam, mam nadzieje że ktoś mi pomoże. Ze swoją dziewczyną uprawialem sex regularnie, ale zawsze z zabezpieczeniem (tylko prezerwatywa). Moja dizewczyna miała dostać okres 14, a jest juz 19 i dalej sie nie pojawił, lecz ciągle ma obiawy zbliżającej sie miesiaczki (ból w podbrzuszu i jajników)... Wczoraj robiła test ciążowy, płytkowy, wykazał jedną grubą kreskę,a druga była bardzo niewyraźna, ledwo widoczna... Czy jest duże prawdopodobieństwo że to jednak ciąża? sad Bardzo proszze o szybkie odpowiedzi bo jestem normalnie kłębkiem nerwów przez tą sytuacje...
Obserwuj wątek
    • dorotakatarzyna Re: Pozytywny test 19.07.13, 15:36
      Gratulacje, na początku kwietnia zostaniesz tatusiem wink
    • aaaniula Re: Pozytywny test 20.07.13, 08:32
      Gratulujemy. Początki ciąży właśnie tak się objawiają na teście.
    • dzikistaw Re: Pozytywny test 20.07.13, 18:01
      SPOKOJNIE!!!! Druga kreska POWINNA być WYRAŹNA koloru różowego.Czyli górna niebieska a dolna różowa-wtedy wynik jest pozytywny i oznacza ciażę.Jedna kreska górna i ledwo widoczna dolna-nie swiadczą o ciąży.www.agnieszka.com.pl/test_ciazowy.htm. Proponuję ranny pomiar temperatury w pochwie ,,,zaraz po przebudzeniu.Należy trzymać termometr ok 6 min.Jeśli utrzymuje się w górnych granicach ok 36,9 można PODEJRZEWAĆ ciążę. Jesli jest w granicach 36,4-36,6 -niedługo pojawi się okres.Stres,przemęczenie, choroba,duży wysiłek,nagła zmiana temperatury powietrza...to wszystko ma wpływ na opóżnienie czy tez przyspieszenie miesiączki.Wiem co przeżywacie..mi 3 razy w zyciu się opóźnił (dwa o 2 tyg a raz o 3 tyg). Powodzenia i pomyślcie o lepszym zabezpieczeniu.
      • rotkaeppchen1 Re: Pozytywny test 25.07.13, 15:54
        Bawia mnie te interpretacje, jak kobiecie, ktora chce zajsc w ciaze wyjdzie druga blada kreska, mowia, super, jestes w ciazy, jak komus przeciwnie, na ciazy nie zalezy, mowia, nic sie nie martw, to na pewno nie ciaza big_grin
      • Gość: byftdr Re: Pozytywny test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 19:25
        Jezeli druga słaba kreska wyszła w czasie okreslonym na ulotce, to niby jakim cudem powstała, skoro to miejsce reaguje tylko na hormon odpowiadajacy za ciaze ?? cuda panie cuda.. Oczywiscie nie mowimy o czasie pol czy godzina po bo wtedy cuda jak najbardziej sie zdarzaja ;]
    • Gość: mistresonline Re: Pozytywny test IP: *.tktelekom.pl 24.07.13, 08:38
      test nalezy odczytywać kilka minut po wykonaniu go. Oglądanie go powiedzmy po pół godziny jest błedem bo moze się okazac że pojawi się falszywa różowa kreska. Kreska jak juz cos ma być wyraźna, bladej nie bierz pod uwagę. Swoja drogą powtorzcie test i róbcie go scisle według wskazań. Po 10 min wyrzuc test i sie w niego nie wpatruj.
    • Gość: cc Re: Pozytywny test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 19:21
      Testy czasami sie myla ale raczej nei w ta strone. moga nie pokazac ciazy ale jezeli juz widac cos na drugiej kresce to na 99 % jest w ciazy. Ja miałam bardzo niewyrazna kreske i okazało sie ze jest to ciaza , wczesna ale była ( miesiaczki mam bardzo regularne) dlatego nei czekałam, tylko zrobilam test dwa dni po terminie spodziewanej menstruacji. I często jest tak , ze kobiety maja takei objawy jak przed okresem, czyli bolesnosc piersi , jajnikow, przyrost wagi od zatrzymujacejs ie wody. tak wiec marsz do lekarza a wczesniej na badanie bety, to najlepsze zapewnienie. A prezerwatywa nei daje 100 % pewnosci przy zabezpieczeniu wink
    • dzikistaw Re: Pozytywny test 21.10.13, 20:05
      Co z testem.Czy był prawidłowy,czy to tylko fałszywy alarm? Mam nadzieję ,ze nerwy już okiełznanewinkPozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka