Dodaj do ulubionych

Tabletki refundowane

07.08.04, 22:39
Czy ktoras z Was sie orientuje ktore sa a ktore nie. Ja osobiscie gdzies
zaslyszalam ze sa: Stediril, Diane35 i Microgynon 21 też. Nie za bardzo wiem
co jeszcze. Zreszta w przypadku Diany trudno mowic ze to anty, ilez juz
dziewczyn "wpadlo" po tej rzekomej antykoncepcji?
Aneczka
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Tabletki refundowane IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.08.04, 11:36
      temat pojawił się nie dalej jak tydzień temu- wystarczy użyć forumowej
      wyszukiwarki.
      refundowane pigułki to:
      -Microgynon 21
      -Stediril 30
      -Rigevidon.
      wszystkie maja taki sam skład.
      Refundowana jest też Diane-35, ale nie jest to typowa pigułka antykoncepcyjna.
      • Gość: EWA Re: Tabletki refundowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 20:02
        NA STRONCE WWW.SCHERING.PL ZNAJDZIESZ NIE TYLKO SPIS WSZYSTKICH REFUNDOWANYCH
        TABLETEK,ALE TAKZE ICH CENY (W PZYBLIŻENIU, BO DANE SĄ Z 2002 R).TO TAKA
        MEDYCZNA STRONKA,SZUKAĆ TRZEBA GDZIEŚ W ANTYKONCEPCJI.
        I JESZCZE JEDNO,FORUMOWICZKA NAPISAŁA ,ŻE MOZNA SOBIE TAM BEZPŁATNIE ZAMÓWIĆ
        SYMPATYCZNE PUDEŁECZKO Z LSTERKIEM NA TABLETKI.i JA JUZ SWOJE MAM!WYSTARCZY
        PODAĆ ADRES !
        POZDRAWIAM EWA
    • Gość: Asica Re: Tabletki refundowane IP: *.ramtel.com.pl 11.08.04, 11:03
      Słyszałąm gdzieś, że Stediril Microgynon i Rigevidon mają ten sam skład ale
      reaguje się na nie inaczej bo mają inne "substancje pomocnicze" czy to prawda??
      • Gość: ji Re: Tabletki refundowane IP: 62.29.138.* 16.08.04, 16:37
        hmmm dobre pytanie bo wielu lekarzy twierzdi ze mozna je przemiennie stosowac.
      • Gość: justy Re: Tabletki refundowane IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 17.08.04, 12:04
        substancje aktywne są takie same i większość organizmów nie zauważy różnicy
        między rigevidonem, stedirilem a microgynonem, chociaż czasem zdarzają się
        osoby wrażliwsze
    • Gość: eva Re: Tabletki refundowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 11:05
      podobno mozna.ja brałam cilest i chcialam zmienic na tańsze i lekarka
      przepisala mi rigevidon, bo ponoc maja podobny sklad.tyle ze cilest produkuje
      drozsza firma farmaceutyczna.(cilest=0k.30 zł, rigevidon=7.5 zł)
      • Gość: justy Re: Tabletki refundowane IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 17.08.04, 11:21
        rigevidon i cilest łączy jedynie fakt, że są pigułkami antykoncepcyjnymi. mają
        inne progestageny i inne zawartości etinylestradiolu. równie dobrze możnaby
        powiedzieć, że logest jest podobny do microgynonu.
    • verka.w Re: Tabletki refundowane 24.08.04, 09:13
      A ilez to dziewczyn "wpadlo" w czasie poprawnego stosowania Diane35? Ja nie
      slyszalam o zadnej wliczajac w to mnie. A w ulotce Diane35 jest napisane, ze
      nie jest to typowy lek antykoncepcyjny tylko antyandronogenny zeby tabletki
      mogly byc refundowane az w 50%. I jest to jedyna pigulka refundowana w 50%.
      Inne refundowane sa w 30%.
      - Verka
    • kamaoka Re: Tabletki refundowane 24.08.04, 09:25
      ilez juz
      > dziewczyn "wpadlo" po tej rzekomej antykoncepcji?

no ile??? ja o zadnej nie slyszalam, i dlaczego rzekomej?
    • Gość: szmaja Re: Tabletki refundowane IP: *.wroclaw.mm.pl 24.08.04, 10:26
      czy chcesz, czy nie, diane prawidlowo stosowana w pelni zabezpiecza przed
      niechciana ciaza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka