Dodaj do ulubionych

boleśnie drętwiejące dłonie

09.01.14, 16:36
Witam,

od około 3 tygodni bardzo drętwieją mi palce u obu dłoni, szczególnie w nocy, ból aż wybudza mnie ze snu i z każdą nocą jest gorzej. nie pomaga poruszanie dłońmi, przechodzi dopiero jak wstanę i zaczynam coś robićsad byłam u lekarza, powiedział że to może być zespół ciesni nadgarstka ale nic konkretnego na to nie zalecił. boje się,że będzie coraz gorzej bo Synek robi się coraz cięższy a podejrzewam, że to właśnie od noszenia Małego, który sporo płacze więc dużo czasu na rękach spędzasad Wiem, że muszę zainwestować w chustę albo nosidło ergonomiczne bo zupełnie mi ręcę wysiądą....Czy któraś Mama tak miała? Da się coś na to poradzić? jakieś maści albo ćwiczenia?
Obserwuj wątek
    • ashraf Re: boleśnie drętwiejące dłonie 09.01.14, 16:47
      Zespol ciesni nadgarstka to jeszcze nie tragedia, ale trzeba go zdiagnozowac. Mialam powazne problemy z nadgarstkami, wykonano mi RTG, USG, sa tez badania z uzyciem pradu (niebolesne), warto wykonac testy na reumatyzm i podstawowe badania krwi. Nie zostawiaj tak tego, bo tylko sie pogorszy, a dzisiaj mozna zaradzic tak zespolowi ciesni nadgarstka, jak i innym chorobom. Mnie akurat pomogla fizjoterapia, nie moge tez dzwigac ani nadmiernie wychladzac nadgarstkach (choc u mnie to akurat genetycznie uwarunkowane bole).
    • mayaalex Re: boleśnie drętwiejące dłonie 09.01.14, 22:49
      Ja tak mialam po kilku miesiacach spania na niewygodnym materacu (plus nocne i dzienne kp, plus noszenie dziecka, plus pchanie wozka), problem sie nasilal, az do dretwienia palcow, trwalo to kilka miesiecy, wybieralam sie do lekarza ale akurat mielismy urwanie glowy i w pewnym momencie zdalam sobie sprawe, ze samo przeszlo... Ale raczej nie polecalabym wlasnej metody na przeczekanie - im szybciej sie za to zabierzesz, tym lepiej.
    • stokrotka445 [...] 10.01.14, 10:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • murwa.kac stokrotka445 10.01.14, 17:09
        ile razy trzeba Cię upominać w związku z komercją w sygnaturce?
    • rulsanka Re: boleśnie drętwiejące dłonie 10.01.14, 18:11
      sprawdz jeszcze kregosłup
      • mamsyna2 Re: boleśnie drętwiejące dłonie 10.01.14, 20:24
        właśnie byłam dzisiaj na RTG kręgosłupa, w poniedziałek odbieram wyniki, ciekawe co się okaże.

• tessamila72 Re: boleśnie drętwiejące dłonie 10.01.14, 22:45
      Mialam takie problemy z dłońmi w ciąży .Mi pomogły tabletki pregna plus i duże dawki magnezu. Ale poprawa była po dwóch tygodniach.
      • mamatomika Re: boleśnie drętwiejące dłonie 10.01.14, 23:34
        Tez mam czesto w nocy dretwienie rak, nie tylko palcow. Zaczelo sie chyba w ciazy ale nie jestem pewna...okropienstwo...tez mnie czasami budzi ale jeszcze nie doszlam do lekarza smile Wrazenie mam jakby to bylo do kregoslupa bo jak sie inaczej poloze to nagle przechodzi by znow powrocic po jakims czasie.
        • jewka27 Re: boleśnie drętwiejące dłonie 11.01.14, 21:48
          Mnie ręce zaczęły drętwiec jakis miesiąc po porodzie.z tym ze nie zdarzało sie to tylko w nocy,choc w nocy najbardziej ale tez na przykład podczas spaceru kiedy pchalam wózek.poziom pierwiastków miałam ok,neurolog stwierdził ze on nie wie co to jest,moze z przemeczenia.w sumie to nie jestem pewna czy nie było to spowodowane znieczuleniem(miałam cesarkę)lekarz rodzinny tez sie do tego przychylal,choc neurolog wykluczył.na szczęście przeszło samo po ok 4 miesiącach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka