Dodaj do ulubionych

czy zwolnia ??

IP: *.bmbgz.pl / *.crowley.pl 17.08.04, 13:48
jestem w 4 tygodniu ciazy. Mam w pracy umowe na czas nie okreslony. Chce isc
do ginekologa i aby dłą mi zwolnienie chociaz na dwa tydonie. czy moge
powiedziec w pracy o ciazy ?? czy nie zostane zwolniana ?? czy jestem juz
chroniona prawem w pierszym dniu ciąży.
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: czy zwolnia ?? 17.08.04, 19:44
      Nie mogą Cię zwolnić ,kobiety w ciąży są pod ochroną.Możesz teraz sobie
      odpoczywać do woli.Życzę radosnych 8 miesięcy smile)Pozdrawiam Magda.

Chcę zajść tak jak słoneczko.
    • Gość: ja Re: czy zwolnia ?? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.04, 20:52
      a nie yrzeba przepracować przynajmniej 6 miesiecy?
      • Gość: Adani Re: czy zwolnia ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:33
        A nie jest tak, że dopiero w trzecim miesiacu ciazy nie maja Cie prawa zwolnic? Czy to dotyczy tylko umów na czas okreslony? Wiecej szczegolow tez bym na ten temat poprosila, bo mam watpliwosci uncertain
        • Gość: foka23 Re: czy zwolnia ?? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 21:38
          Pracodawca nie moze cie zwolnic powyzej 3 miesiąca ciąży, takze narazie wez
          sobie zwykłe zwolnienie od lekarza. a o ciąży narazie nie mów, zresztą co to za
          różnica dla pracodawcy pojdziesz na zwolnienie to i tak zusów nie płaci za
          ciebie. Chyba że pracujesz w dużej firmie, powyżej 25 osób zatrudnionych
    • klaudiaa2 Re: czy zwolnia ?? 17.08.04, 23:28
      jesli jestes w cizy pracodawca nie ma prawa Cie zwolnuc, wrecz preciwnie prawo
      szczegolnie chroni kobiety w ciazy m.in. przed zwolnieniem, nie masz powodu do
      obaw
      • Gość: krysia Re: czy zwolnia ?? IP: *.chello.pl 19.08.04, 19:54
        Pracownica zatrudniona na czas nieokreslony juz od samego poczatku ciazy nie
        moze byc zwolniona. Okres ochronny obejmuje od poczecia.
        Zycze zdrowego dzidziusia!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka