IP: *.9.175.46.ng.pl 12.07.14, 11:01
Witam. Mam potworny problem z jelitami. Spowodowane jest to zrostami pooperacyjnymi jelit, obniżeniem poprzecznicy i prawdopodobnie ibs. Bóle brzucha mam codziennie, dzień i noc, czasem słabsze, czasem mocniejsze. Wcozraj dostałam takiej kolki w sklepie, że oblały mnie siódme poty i prawie zemdlałam z bólu. Żadne leki nie pomagają, dieta też nie. Mam na zmianę biegunki i zaparcia. Wczoraj, po tym potężnym ataku, wpadłam na pomysł, żeby wieczorem zrobić sobie lewatywę, taką kupną, w aptece. Zrobiłam i aż się zdziwiłam ile we mnie było złogów. Ulga jest ogromna, Dzis obudziłam się jak nowonarodzona. Oczywiscie nie jest idealnie, brzuch nadal boli, ale o wiele mniej. W związku z tym mam pytanie: co ile można robić taką lewatywę, żeby nie uzależnić od niej jelit? czy są jakieś skutki uboczne stosowania lewatyty? czym smarować końcówkę przed włożeniem? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • lidek0 Czemu nie zapytasz lekarza? 12.07.14, 22:22
      W przypadku Twoich dolegliwości to do niego powinnaś pójść zamiast pytać na forum, a lewatywa wypłukuje też dobrą florę bakteryjną, więc warto łykać probiotyki.
      • Gość: Sara Re: Czemu nie zapytasz lekarza? IP: *.9.175.46.ng.pl 13.07.14, 01:06
        U lekarza byłam 2 tyg temu, wziął za wizytę 150 zł , a porad telefonicznych niestety nie udziela
        • Gość: aska Re: Czemu nie zapytasz lekarza? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.14, 20:45
          a tutaj ludzie z wiedzą medyczną mają Ci porad udzielic za darmo....wiedza też kosztuje
        • Gość: julia29 Re: Czemu nie zapytasz lekarza? IP: *.bb.sky.com 20.07.14, 02:19
          Witaj.
          Lewatywe spokojnie mozesz sobie robic 2-3razy w tyg. Bo rozumiem ze sama sie nie wyproznisz.
          Koncowke smaruj olejem kokosowym bo jest bardzo delikatny ewentualnie jakas oliwka.
          Pozdrawiam
        • lidek0 Re: Czemu nie zapytasz lekarza? 20.07.14, 18:10
          No i co Ci powiedział w sprawie lewatyw? 2-3 razy w tygodniu to stanowczo za często

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka