Dodaj do ulubionych

Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy?

IP: *.pl / 195.136.49.* 25.08.04, 17:24
Witam.
Od jakiegoś czasu wiem, że mam tyłozgięcie macicy. Moja lekarz ginekolog
powiedziała, że nie jest to żaden defekt i nie powinnam się tym przejmować,
zwłaszcza, że na razie nie planuję dziecka. Jednak zastanawiam się, czy może
ono mieć wpływ na ból, który odczuwam na początku stosunku. Nie jest on jakiś
wielki, ale mam wrażenie, że członek nie wchodzi tak, jak powinien. Po jakimś
czasie jest już dobrze, ale i tak wolę, jak mój chłopak nie wchodzi zbyt
głęboko, gdyż nie odczuwam wtedy dyskomfort. Czy też macie taki problem?
Jeśli tak, proszę o radę, jak sobie z tym radzicie? Jakie pozycje polecacie?
Proszę również o odpowiedź eksperta. Dziękuję. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania222 Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 25.08.04, 17:35
      Hej!
      Ja tez mam tylozgiecie macicy i czytalam tutaj na forum ze moze byc ono
      przyczyna bolu przy stosunku.Ja tez mam taki problem,tzn gdy partner gleboko
      wchodzi to czuje taki ostry bol w dole brzucha.Nie wystepuje on w kazdej
      pozycji,u mnie najgorzej jest w pozycji"od tylu",przy mocniejszych pchnieciach
      boli mnie brzuch.Jest to chwilowy bol,ktory za chwile ustepuje.Natomiast w
      pozycjach gdzie ja jestem na dole,w pozycji "na jezdzca" jest ok.
      Pozdrawiam
      • Gość: Ritaa Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.pl / 195.136.49.* 25.08.04, 17:38
        Dzięki za szybką odpowiedź. Ja mam tak samo od tyłu - jak za głęboko, to boli.
        Na jeźdźca jest mi najlepiej. Ale powiedz, czy na początku (przy wchodzeniu)
        czujesz lekki ból. Taki, ze chłopak musi bardzo powoli wchodzić? Dzięki.
        • Gość: marvi Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.icpnet.pl 25.08.04, 17:49
          tski ból na początku jest chyba normalny. nie ma go wylacznie wtedy kiedy
          jestes maksymalnie podniecona i tylko czekasz na to aby "wszedl". mnie tez boli
          na poczatku i maz musi powoli... ale po kilku ruchach odprezam sie, podniecam
          bardziej i bol mija, a nawet sobie wmawiam ze jest przyejmnysmile gorzej jest od
          tylu. Bol ten zwieksza sie w okresie plodnym. Poza tym tlumacze sobie ze
          wszystko jest ok i Tobie rowniez radzilabym sie tym nie przejmowac.

Lekarz co prawda nie stwierdzil u mnie tylozgiecia, ale moze to jest to...?!

A jaki to ma wplyw na ciążę?
          • Gość: Ritaa Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.pl / 195.136.49.* 25.08.04, 17:55
            No to mnie pocieszyłaś. smile Mi też po kilku ruchach mija, po prostu chciałam
            wiedzieć, czy tylko mnie to się dzieje. Jeśli chodzi o związek tyłozgięcia z
            zajściem w ciązę, to słyszałam (czytałam też tu na forum), że MOŻE ono (ale nie
            musi) powodować kłopoty z zajściem.
    • Gość: marvi Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.icpnet.pl 25.08.04, 17:54
      a juz znalazlam:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=12562417&v=2&s=0
      nie ma sie czym przejmowacsmile
      • Gość: Ritaa Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.pl / 195.136.49.* 25.08.04, 17:57
        Aaaa. No tak. Więc chyba rzeczywiście, nie ma się czym przejmować. smile
    • Gość: ania222 Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 25.08.04, 17:55
      Tak,przy wchodzeniu za kazdym razem odczuwam bol i moj chlopak musi wchodzic
      bardzo powoli i sie smieje ze za kazdym razem ma wrazenie jakby to byl moj
      pierwszy razsmile)
      Pozdrawiam goraco
      • Gość: marvi Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.icpnet.pl 25.08.04, 17:57
        moj tez sie z tego smiejesmile)))

po 4 wspolzycia latach cieszy sie ze wciaż jestem taka wąziutkasmile)

pozdrawiam serdecznie
    • zagussia Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy 26.08.04, 07:16
      A MNIE LEKARZ WYTŁUMACZYŁ ZE przy takich pozycjach moze bolec, a podobno bola
      wezadła które utrzymuja macice..jesi przy normalnych (tzn nie głebokich)
      pozycjach jest oki to nie ma sie co martwic
    • jezynka2 Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy 27.08.04, 15:25
      Ja również cierpię na ból w trakcie stosunku i również jest on największy przy
      pozycji od tyłu oraz gdy pchnięcia sa agresywne i zdecydowane..do tej pory
      myślałam ze mam może problem z pęcherzem..nie miałam pojęcia o takim problemie
      jak tyłozgięcie..Nie wiem czy również na nie cierpię jest to tylko kolejne
      przypuszczenie..Czy mogłybyście jakoś dokładniej opisać ten ból który czujecie
      w trakcie stosunku..moze porównajcie go do czegoś?? Pozdrawiam..i dziękuję..pa
      • Gość: Ritaa Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.pl / 195.136.49.* 27.08.04, 17:11
        Hej. Ja odczuwam ból, tak jak już pisałam, na samym początku, przy wchodzeniu
        do pochwy. Nie wiem, jak go opisać. To coś takiego jakbym nie miała miejsca,
        albo jakby penis wchodził nie tak, jak trzeba. Sama nie wiem wink Jeśli chodzi o
        ból w trakcie, to też się zdarza - od tyłu i przy głębokich pchnięciach. Pozdr.
        • Gość: wera Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.acn.pl 28.08.04, 08:02
          a ja mam tyłozgięcie, i boli mnie w każdej pozycji... nie wiem co robic, gine
          przepisała mi jakieś globulki z hormonami na suchość pochwy, ale mimo to mnie boli.
      • Gość: kasia838 Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 15:59
        nie musisz miec od razu tylozgiecia macicy!!byc moze Twoj chlopak jest hojnie
        wyposazony!!mnie tez boli przy mocniejszych pchnieciach w pozycji"od tylu".i
        dla mnie jest to normalne.
    • jezynka2 Re: Ból podczas stosunku-przez tyłozgięcie macicy 28.08.04, 21:57
      Prosiłam o opisanie tego bólu poniewaz sama próbuje sobie cos
      zdjagnozowac..zanim pójdę do lekarza. Mnie również boli przy wchodzeniu, ale
      ból mija po kilku ruchach. Boli również w środku tak jakby cos napierało na
      cewkę moczową..
    • Gość: marta prawda IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 18:58
      jezynka wlasnie ja mam idealnie to samo. i tez mam tylozgieciesad od tylu nie ma mowy bo bardzo boli... przy wchodzeniu mam wrazenie jakbym maila tam dwie dziurki ehhe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka