Dodaj do ulubionych

Dziwne obrzęki i bóle

IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 16.09.14, 18:24
Od jakiegoś czasu odczuwałam dość silne bóle nóg. Myślałam, że to może zakwasy po spacerach w górach. Niestety obawiam się ze to nie to. Od tygodnia bolą mnie tylko łydki. Problemem jest to że ja wręcz czuje jak nabrzmiewają mi okolice kostek. Nie moge siedzieć, chodzić, stać. Jedyną ulge przynosi położenie się i to najlepiej z uniesionymi nogami. Nie wiem jak to opisac ale to uczucie jakby puchło i było napompowane do granic możliwości. Jakby miało mi rozerwać skórę. Pojawiły się tzw. pajączki na dolnej części nogi.

Wybieram się do lekarza oczywiście. Tylko, że przeraża mnie to tak że nie moge spać. Do pracy musze chodzić, po pracy ruszam w teren, to naprawde męczące.

Czy ktoś z Was ma pomysł co robić żeby móc te kilka godzin dziennie funkcjonować w miarę normalnie? Ja sobie wkręcam zakrzepice sad
Obserwuj wątek
    • rosemary84 Re: Dziwne obrzęki i bóle 17.09.14, 14:56
      Nie jestem specjalistką, ale na poprawę krążenia na pewno dobre są naprzemienne prysznice- zimne i ciepłe. Spróbuj pod koniec mycia zrobić takich kilka naprzemiennych serii, kończ zawsze zimną. Może to da Ci lekką ulgę.
      • Gość: Agnes181jaw Re: Dziwne obrzęki i bóle IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 18.09.14, 16:45
        Byłam dzisiaj u lekarza.
        Dostałam skierowanie do chirurga naczyniowego.
        Rozpoznanie
        NIewydolnośc krążeniowa kończyn dolnych.

Póki co mam smarować maścią. Jutro dowiem sie jakie są terminy do chichurga
        • nigolla Re: Dziwne obrzęki i bóle 18.09.14, 21:40
          o rany, brzmi poważnie. A jaką maść dostałaś? na receptę czy zwykła?
          • Gość: agnes181jaw Re: Dziwne obrzęki i bóle IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 19.09.14, 14:38
            Tak, dla mnie niestety też brzmi poważnie sad
            Ogólnie choruje na niedoczynność tarczycy i mam niesamowity problem z wysokim cholesterolem. Obawiam się że moje żyły zwłaszcza w kończynach dolnych mogą być w tragicznym stanie.
            Dostałam masc bez recepty - Lioton 1000.
            Mam namiary na dobrego naczyniowca i jeśli nie uda mi się dzisiaj (po znajomości ;/) umówić wcześniejszej wizyty to w poniedziałek lece prywatnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka