Witam
Prosze o pomoc bo juz na prawde nie wiem co mi dolega

2.5miesiaca temu urodziłam dziecko. Od jakiegos 35-36 tyg ciazy bolały mnie nadgarstki - gin stw ze to pewnie przez obrzeki zatrzymywanie wody w organizmie etc i ze po porodzie przejdzie. Dzis jest 2.5 miesiaca po porodzie a nadgarstki nadal bola - i to bardziej niz w ciazy

bol pojawia sie przy podnoszeniu - np 4kg pieska jedna ręka nie moge podnieść, dziecko tez jak podnosze to czuje bol

czasami rownież nadgarstki przeskakuja i wtedy tez czuje bol - nie potrafię opisać tego jak to boli ani kiedy przeskakuje i boli - bo przeskakiwanie zdarza sie rożnie czasami przy ruszeniu ręka czasami podczas wygieciu jakos reki bol natomiast tak ogolnie zwiększa sie po np jakos pracach domowych w których cos tymi rękoma robie np odkurzanie mycie okien mycie podłóg - dzis np myłam okna i podnosząc dziecko odczuwam bol...byłam u lekarza pierwszego kontaktu nie potrafi postawić diagnozy przepisał mi biofenac po którym prawie boli nie odczuwalam - mogłam podnieść synka czy psa ale po skończonym opakowaniu dwa dni i spowrotem to samo. poszłam drugi raz do lekarza przepisał znowu biofenac i laser i ultradźwięki - ale te mam dop od 6 października

a dzis mimo brania tabletek po większym wysiłku tj mycie okien juz odczuwam bol przy podnoszeniu dziecka

( lekarz nie ma pojęcia co mi jest czekam na te zabiegi ale boje sie ze one nic nie dadza

dlatego szukam pomocy moze ktos spotkał sie z czymś takim i wie jak to leczyć? Dodam ze zanim zaczęłam brac biofenac bol pojawiał sie ale nie zawsze przy ruszeniu kciukiem - od wew str reki na tym wyrostku takim - teraz ruszając kciukiem czy kręcąc dłonią nie odczuwam tego - zdarzaxsie czasami jak reke trzymam w jednej pozycji dluzsza chwile i pokrece nia to czasami ale nie zawsze pojawi sie bol...przeskakiwanie i
Bol z nim zw nie mam natomiast pojęcia kiedy sie pojawi i w zw z jakim ruchem dłonią...

prosze o pomoc bo to juz na prawde staje sie męczące

P.s. Po wczorajszym myciu okien dzis zginajac dłoń w kierunku reki i ruszając kciukiem - odginajac go w bok do tylu - odczuwam bol - tak jakby w miejscu w którym przy odgieciu kciuka pojawia sie jakies ścięgno? Żyłka? Nie mam pojęcia jak to nazwać nie znam budowy palcy

w kazdym razie czuje bol - w prawej ręce bardziej jest do odczuwalne. Eh dodam ze cały czas biorę biofenac - wzięłam jyz 11 tabl z drugiego opakowania...