Dodaj do ulubionych

Wtórna niewydolość jajników

02.08.16, 10:48
Hej
Utworzyłam ten wątek, bo nie wiem co mam zrobić. Przedstawię Wam moją historię, myślę, że któraś z Was na pewno nabawiła się podobnej przypadłości.

Nie miałam miesiączki już od 1,5 roku, wcześniej występowała sporadycznie lub raz na kilka miesięcy, myślę, że spowodowane to były ciągłym stresem szybkim życiem i tym, że schudłam (10kg), bo mało jadłam. Miałam niski poziom tkanki tłuszczowej i niską wagę, (teraz jest już lepiej). Na początku wiosny po wizycie u mojej ginekolog (leczę się w NFZ), po oględzinach wyników badań dostałam skierowanie do szpitala do kliniki gin-endo. z podejrzeniem wtórnej niewydolności jajników. Nie zarejestrowałam się do lekarza, bo miałam drugi problem - rak tarczycy, poniekąd endokrynolog myślała, ze to mógł być powód problemów z okresem. Jestem po całkowitym wycięciu tarczycy. Dodam, że nigdy nie byłam w ciąży.

Teraz moje główne pytanie, czy czekać na termin 3miesiące lub dłużej do Klilniki end-gin w Krakowie na Kopernika (juz i tak zwlekałam od wiosny) czy pójdę na oddział od razu, bo mam skierowanie do szpitala? Może lepiej skonsultować moją sytuacje w jakiejś prywatnej klinice? Nie wiem jak wygląda leczenie hormonalne, kiedy nie ma się tarczycy? Czy ktoś mógłby polecić mi jakiegoś specjalistę w Krakowie, który zajmuje się niewydolnością hormonalną?

dziękuję
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka