Gość: bozena IP: *.kpk.gov.pl 22.10.04, 11:20 czy ktos wie gdzie mozna zrobic w Warszawie rezonans magnetyczny? prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Magnetyczny rezonans 22.10.04, 11:47 podzwoń po szpitalach. Jedyne co jest jednakowe dla całej Polski, to to że trzeba mieć skierowanie od specjalisty, zapewne do końca roku i tak sie nie załapaiesz A koszt bez skierowania to 500zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: Magnetyczny rezonans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:34 Nie wiem jakie masz objawy, że potrzebujesz tego badania, ale ja znam 2 lekarzy którzy nie mają większych problemów żeby to załatwić. Pierwsza metoda jest nieco wolniejsza, ale tańsza. W poradni chorób sutka na ul.Niekłańskiej przyjmuje endokrynolog (dr Siekierzyński) - tylko na wizytę się czeka kilka miesięcy. On zawsze bierze w takiej sytuacji do szpitala na 5 dni i robi komplet badań razem z rezonansem. Nie wiem czy można się umówić z nim prywatnie Możesz też wybrać się do dr Czarnowskiej prywatnie (wizyta jakieś 80zł kosztowała rok temu). Nie jest ona zbyt obeznana w temacie, ale raczej nie będzie miała oporów żeby Cię skierować (z tym że też w szpitalu). Tel na Niekłańską: 672-78-57, a do Czarnowskiej to najlepiej na kom. 0-607-291-418. Czarnowska chyba nie przyjmuje w samej Warszawie tylko pod Warszawą i nie mów jej przez tel że potrzebujesz rezonans tylko że chcesz na konsultację do niej (ona lubi czuć się doceniana i lubi dostawać prezenty). A jeśli masz trochę więcej pieniędzy to biegnij na rezonans prywatnie, jest prawie w każdym szpitalu, ale kosztuje sporo. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Magnetyczny rezonans 26.10.04, 13:46 Gość portalu: calineczka napisał(a): > (ona lubi czuć się doceniana i lubi dostawać prezenty). Rozumiem, ze wspomniana Pani doktor oczekuje, że wręczy się jej łapówkę - nazywajmy rzeczy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: Magnetyczny rezonans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 14:15 Margoth,, coś w tym stylu. Ja jej żadnych pieniędzy nie wręczałam, poza opłaceniem wizyty, ale czułam że chętnie by wzięła. Zresztą widziałam na własne oczy jak dostawała prezenty od pacjentek (no może nie były to pieniądze)ale cóż o to niestety chodzi. Napisałam o niej, bo jeśli komuś zależy na konkretnym badaniu to z nią można to załątwić, a jak zapewne wiesz nie każdy lekarz chce zlecać tak drogie badania. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Magnetyczny rezonans 26.10.04, 14:32 Ja właśnie nie mogę zrozumiec i pogodzić się z tym, że przyjęło się u nas dodatkowe "nagradzanie" lekarzy. Nie ważne jest co (bomboniera, pieniądze, krawat), ale ważne że pacjent czuje się w obowiązku coś dać. Ale niby dlaczego? Przecież lekarz to osoba będąca na pensji, czyli nie pracuje jako drzewiej bywało za mleko, jajka, kaczki... Grrr..drażni mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd2 Re: Magnetyczny rezonans IP: *.smstv.pl / *.net24.pl 26.10.04, 18:33 Jezeli chcesz zrobic sobie badanie prywatnie nie potrzebujesz skierowania ani nie oczekujesz dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadewu1 Re: Magnetyczny rezonans IP: *.robbo.pl 26.10.04, 18:58 W Wawie tanio jest w Instytucie Neurologii i Psychiatrii, płaciłam w marcu 350 PLN, czekałam chyba 3 tygodnie na termin. Pozdrawia, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: Magnetyczny rezonans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 19:52 350 za rezonans!!!!! To chyba bez kontrastu albo pomyliłaś badania!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś