IP: *.k.mcnet.pl 28.10.04, 09:36
Witam, odebralam wyniki swojej cytologii i mam II grupe, duzy stan zapalny i
koilocyty.Mam teraz przez 20 dni brac globulki. Dziewczyny powiedzcie mi czy
wszytko bedzie dobrze po tej 20 dniowej kuracji? Wiem ze sa gorsze przypadki
ale i tak straszenie strasznie sie martwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: Cytologia IP: *.chello.pl 28.10.04, 09:51
      Kasiu, a czy miałaś jakieś objawy? Ja wybieram się na powtórzenie cytologii,
      i też troszkę się niepokoję. Jak długo czekałaś na wynik?
      II grupa najczęściej występuje, więc się nie martw, będzie dobrze smile Globulki
      powinny pomóc.
      • Gość: Kasia Re: Cytologia IP: *.k.mcnet.pl 28.10.04, 10:14
        NIe mialam absolutnie zadnych obajwow, okres regularnie i generalnie wszystko
        ok.Dodam ze biore pigulki po ktorach rowniez dobrze sie czuje.Na wynik czekalam
        okolo tygodnia ale to zalezy gdzie robisz.Wiekszosc moich kolezanek ma II gr
        ale mnie niepokoi ten stan zapalny i koilocyty-kotre jak powiedziala mi pani
        doktor moze swiadczyc o obecnosci wirusa HPV. I tym sie stresuje przeokrutnie.
        • Gość: Inka Re: Cytologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 10:27
          Witam Cię Kasiu.Powiedz mi czy lekarz powiedział jak mozna zarazic się tym HPV.
          • Gość: Kasia Re: Cytologia IP: *.k.mcnet.pl 28.10.04, 10:43
            Czesc Inka,
            Z tego co wiem to wirusem HPV mozna zarazic sie przez stosunek seksualny.Faceci
            moga nawet nie wiedziec czy maja tego wirusa czy nie bo u nich przebiega to
            bezobjawowo.A u nas niestety wirus HPV jest przyczyna raka szyjki
            macicy.Dlatega jezeli ma sie tego wirusa nalezy robic regularnie i czesciej
            cytologie.Mam nadzieje ze ja tego wirusa nie mam a jaedynie bakterie
            spowodowaly stan zapalny.Zaczne brac te globulki i mam nadzieje ze wszystko
            wroci do normy.
            ps. sorki ale nie mam polskich liter.
    • Gość: hania Re: Cytologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 11:59
      przeczytałam Wasze posty i zasięgnęłam troche internetowego języka nt HPV,
      podobno co 3-cia to ma i nawet o tym nie wie,mam pytanie czy wykonanie
      normalnej cytologii pozwoli stwierdzic jego obecność czy konieczna sa jakies
      badania specjalistyczne???
      • Gość: Kasia Re: Cytologia IP: *.k.mcnet.pl 28.10.04, 14:02
        Wirusa stwierdza sie przez specjalna hodowle ale takie badania sa kosztowne i
        dlugotrwale.
        • Gość: Inka Re: Cytologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:17
          Kasiu nie martw się ja wierze w to że bedzie dobrze.Stan zapalny minie po
          pobraniu leków.Ja dziś tez robiłam Cytologię tak dla kontroli jak co roku ale
          tak przy pobieraniu nie wiem moze jestem przewrażliwiona tymi naszymi rozmowami
          dziwnie mnie zapiekło jak pobierała z szyjki sluz poprostu lekko poczułam .Tak
          teraz myśle jaki bedzie wynik bo jutro mam odebrac .Pewnie cała noc bedzie nie
          przespana.Pozdrawiam Cie i trzymam za Ciebie kciuki
          • Gość: Inka Re: Cytologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:36
            Nie dopisałam Ci że ja nie bardzo wierze w ten stan zapalny zreszta nie wiem czy
            miałaś jakies objawy bo sadze ze przy stanie zapalnym kobieta ma jakies
            dolegliwosci,ale o nich nie pisałaś.Natomiast II st.PAP jest dobrym wynikiem nie
            wszyscy maja I st.PAP
      • fairy5 Re: Cytologia 28.10.04, 16:53
        cytologia moze stwierdzic zmiany spowodowane przez virusa, samego virusa
        zazwyczaj nie wykrywaja bo po co? Ma to wiekszosc osob no i czesto sam
        organizm zwalcza to.
    • prncesa Re: Cytologia 28.10.04, 16:30
      Będzie dobrze, zobaczysz. Najwazniejsze że wiesz o wirusie, a to pozwoli zabrać
      się za jego leczenie. Trzymam kciuki.
      • Gość: kalinosia Re: Cytologia IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:01
        koilocyty na ogół świadczą o infekcji HPV. Nie zaniedbaj tego, bo ten wirus
        może być bardzo niebezpieczny (wiele jego szczepów jest niestety onkogennych)
    • mania333 Cytologia - w którym dniu cyklu?? 29.10.04, 08:22
      Dziewczyny, w którym dniu cyklu robicie cytologię?
      I czy wcześniej przygotowujecie się jakoś do badania? Ginekolog moijej
      koleżanki kazał jej najpierw zastosować opakowanie globulek przeciwzapalnych i
      dopiero w następnym cyklu, chyba do 10 dnia, zrobić cytologię. Te globulki to
      aby zlikwidować ew stan zapalny, który mógłby zafałszować wynik cytologii.
      Chyba coś w tym jest prawdziwego, ponieważ ja ostatnio miałam III grupę
      cytologii i jeden lekarz chciał mnie skierować na wycinki, ale po leczeniu
      przecizapalnym miałam już II grupę i stwierdził, ze nie ma takiej potrzeby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka