Dodaj do ulubionych

Do GINEKOLOGA

16.11.04, 20:09
Dzień dobry Panu! Mam do Pana olbrzymią prośbę smile Czy mógłby Pan zaglądać
czasami na forum poświęcone PCO(S)? Mamy tam sporo problemów i żadnego
specjalisty, który mógłby coś sensownego doradzić. Na początek mam pytanie
dotyczące stosowania metforminy w leczeniu PCO - czy jest to niezbędne żeby
mieć szanse na ciążę w przyszłości? Bardzo źle ją znoszę a endokrynolog
upiera się przy takim leczeniu, już sama nie wiem co o tym myśleć. Z góry
dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: Do GINEKOLOGA IP: *.tpnets.com 16.11.04, 20:39
      Mam taką watpliwość , czy zawsze zły wynik badania cytologicznego (npIIIgrupa)
      związany jest z nadżerką ? Czy można mieć zły wynik cytologii nie mając
      nadżerki ? A może odwrotnie , można mieć dobry wynik cyt i nadżerkę ?A może w
      ogóle te dwie rzeczy nie są ze soba związane ?Czy aby nadżerkę stwierdzić lub
      wykluczyć konieczna jest kolposkopia czy zwykłe badanie wziernikiem wystarczy?
      Dzięki z góry za odpowiedź. Ala
      • martynkaa_34 Do Ali 17.11.04, 09:05
        Kiedyś był tu taki wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=10621150&v=2&s=0
      • Gość: kalinosia Re: Do GINEKOLOGA IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:51
        gr III może oznaczać wiele np. nadżerkę, stany zapalne, dysplazję od małej do
        dużej, stan przednowotworowy,raka.
      • bodziar Re: Do GINEKOLOGA 18.11.04, 15:36
        A ja mam takie pytanko: kiedy w końcu dostanę miesiaczkę bo już mija miesiąc
        po odstawieniu Depo prowera ? Na pewno nie jestem w ciąży..
    • Gość: trof Re: Do GINEKOLOGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:07
      Tu nie ma żadnego ginekologa, do gina się chodzi, a nie pisze na forum. Kieyś
      odpisywała tu pewne apani gin. ale już jej tu nie ma.
      • calineczka79 Re: Do GINEKOLOGA 17.11.04, 17:59
        To poczytaj trochę smile Właśnie tu jakiś ginekolog zabłądził smile Przynajmniej za
        takiego się podaje smile
        • Gość: trof Re: Do GINEKOLOGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:10
          Acha, to co innego, ja jednak wolę pytać nie tych, którzy się podają lecz tych
          którzy lekarzami są. Czy uważasz poradę lekarską takiego podającego się za
          wartą uwagi?
          • calineczka79 Re: Do GINEKOLOGA 18.11.04, 01:18
            Ja Ciebie wogóle nie rozumiem, jak myślisz po co jest to forum? Mi się wydaje,
            że właśnie po to żeby wymieniać opinie! U lekarza już byłam - zresztą można się
            tego domyśleć skoro pytam o zaproponowane mi leczenie. To czy zastosuję się do
            tej czy innej rady to inna sprawa.
      • very_martini Re: Do GINEKOLOGA 17.11.04, 20:49
        Ale jak ktoś ma kaprys napisać do gina na forum a nie do niego iść, to chyba
        jego sprawa, co? A że trzeba się liczyć z konsekwencjami kaprysów, to już osobna
        historia.

16%VOL
        22%VAT

takie tam sobie forum homeopatia
    • Gość: ania Re: Do GINEKOLOGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 18:08
      mam prośbę...poniewaz sama jeszcze nie mam zdiagnozowanej choroby jeszce nie
      wiadomo co mi dolega..i niby PCO to nie jest..czy mogłabys napisac mi jakie
      miałas objawy????dzieki z góry
      • calineczka79 Re: Do Ani 18.11.04, 16:29
        Wejdź na stronę www.pco.prv.pl. Jest tam link do forum i wogóle wiele
        przydatnych informacji smile
    • Gość: megi Re: Do GINEKOLOGA IP: *.wroclaw.mm.pl 17.11.04, 22:47
      Uważam, że wizyty w gabinecie nic nie zastąpi zwłaszcza jeśli konieczne jest
      badanie, ale poczytajcie dziewczyny co ten gość pisze o cytologii:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=17485260&a=17637391
      Ja mam ciągle problemy z nadżerkami.. zwiedziłam wiele gabinetów, ale żaden
      lekarz nie ma czasu na wyjaśnienia, na indywidualne potraktowanie. A ja po
      prostu lepiej się czuję chorując jak wiem co mi jest, jakie są propozycje
      leczenia itd. Sporo doktorów "klepie" kasę, lekarze mają limity i normalnie nie
      ma czasu na chwilę rozmowy.
      Nie uogólniam, ale bywałam kiedyś w gabinecie wrocławskiej sławy
      ginekologicznej (dziecko miało kilka tygodni a gabinet nieopodal mojego domu)
      gdzie w jednym momencie zdarzały się i trzy pacjentki równocześnie!!! Jedna
      przygotowywała się do badania za parawanem. Druga ubierała się po badaniu za
      drugim parawanem. A trzecia miała wypisywane recepty. Autentycznie!!! Doktor w
      dzień pracował w szpitalu. Przyjmował do późnej nocy i zawsze był tam taki tłok.

Oj! Przydałby się tu jakiś lekarz, podobny do "ginekologa" z wątku o cytologii.
      Ja akurat nie mam wątpliwości i jestem raczej pewna, ze to jest lekarz.
      • very_martini Re: Do GINEKOLOGA 17.11.04, 23:38
        No i właśnie, przecież tu nie chodzi o to, żeby lekarz tu komukolwiek wirtualnie
        zaglądał do środka, tylko o to, żeby powiedział, co na ten temat MYŚLI. Wiele z
        nas przecież często konsultuje diagnozę u innego lekarza - dlaczego nie zapytać
        o zdanie kogoś, kto jest fachowcem i kto jest na tyle uprzejmy, żeby poświęcić
        nam trochę czasu. Przecież ta opinia nie jest w żaden sposób wiążąca! A - nie
        oszukujmy się - niektorzy lekarze potrafią strzelić taką głupotę, że nawet z
        pobieżnego opisu na forum wynika, że chyba powinien odwiedzić swoją starą
        uczelnię nie z powodów sentymentalnych bynajmniej. Dlaczego w razie wątpliwości
        nie podpytać tu i ówdzie? jasne, że coś takiego, jak diagnoza wirtualna nie
        istnieje, ale jest jeszcze coś takiego, jak opinia o problemie.

16%VOL
        22%VAT

takie tam sobie forum homeopatia
    • calineczka79 Re: Do GINEKOLOGA 19.11.04, 23:53
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka