Gość: zarazek IP: *.blich.krakow.pl 30.11.04, 16:51 właśnie mnie dopadła, nie moge zostać w domu przez ***** studia byłam ulekarza, zapisal leki. Macie jakieś domowe sposoby na grypę? czy mleko+miód+czosnek pomaga?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mumiś Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ IP: *.icpnet.pl 30.11.04, 17:01 zależy jak mocna. chleb z czosnkiem, mleko z miodem i czosnkiem, syrop z cebuli no i coś co mi rzeczywiście pomogło- bańki chińskie- tzn gumowe nie szklane, w pudełku masz opis gdzie stawiać na jakie dolegliwości. po bańkach do łóżka, i następnego dnia wszystko jest ok. z drugiej strony jeśli to rzeczywiście grypa (a nie przeziębienie), to pomoże tylko antybiotyk i interwencja lekarza. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyk uk Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ IP: *.blich.krakow.pl 30.11.04, 18:53 mnie czosnek pomaga. no i herbata z sokiem malinowym ale nie takim ze sklepu tylko robionym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaczek Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ IP: *.wroclaw.mm.pl 30.11.04, 19:08 Gość portalu: mumiś napisał(a): > z drugiej strony jeśli to rzeczywiście grypa (a nie przeziębienie), to pomoże > tylko antybiotyk i interwencja lekarza. > powodzenia! Grypa to choroba WIRUSOWA a nie bakteryjna i nie leczy się jej antybiotykiem. Jeśli to rzeczywiście grypa to trzeba się porządnie wykurować ażeby nie dopuścić do powikłań bakteryjnych, które rzeczywiście leczy się antybiotykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumiś Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:39 Grypa to choroba WIRUSOWA a nie bakteryjna i nie leczy się jej antybiotykiem. > Jeśli to rzeczywiście grypa to trzeba się porządnie wykurować ażeby nie > dopuścić do powikłań bakteryjnych, które rzeczywiście leczy się antybiotykiem hm... człowiek codziennie uczy sie czegoś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ IP: *.ols.vectranet.pl 30.11.04, 19:28 Zgadzam się z asiaczkiem, poza tym jeżeli to jest grypa to leż w łózku i nie zarażaj innych!! Przy grypie stosuje się przede wszystkim środki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ 30.11.04, 19:32 oscillooccinum działa super Mleko plus czosnek plus miód plus leżenie w łóżku! 16%VOL 22%VAT takie tam sobie forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
kasza.z Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ 30.11.04, 20:15 Jak to grypa to zadnych antybiotykow!! Ja moge ci jeszcze podpowiedziec moczenie nóg w goracej wodzie z duzym dodatkiem soli kamiennej.Musi byc ta woda dobrze goraca,moczysz i dolewasz jak juz sie nogi przyzwyczaja goracej.Nozki zrobia sie czerwone i wtedy na nogi skarpety i do lózka spac.To naprawde pomaga. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś