Dodaj do ulubionych

DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ

IP: *.blich.krakow.pl 30.11.04, 16:51
właśnie mnie dopadła, nie moge zostać w domu przez ***** studia sad byłam
ulekarza, zapisal leki. Macie jakieś domowe sposoby na grypę? czy
mleko+miód+czosnek pomaga??
Obserwuj wątek
    • Gość: mumiś Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ IP: *.icpnet.pl 30.11.04, 17:01
      zależy jak mocna.
      chleb z czosnkiem, mleko z miodem i czosnkiem, syrop z cebuli no i coś co mi
      rzeczywiście pomogło- bańki chińskie- tzn gumowe nie szklane, w pudełku masz
      opis gdzie stawiać na jakie dolegliwości. po bańkach do łóżka, i następnego
      dnia wszystko jest ok.
      z drugiej strony jeśli to rzeczywiście grypa (a nie przeziębienie), to pomoże
      tylko antybiotyk i interwencja lekarza.
      powodzenia! smile
      • Gość: tyk uk Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ IP: *.blich.krakow.pl 30.11.04, 18:53
        mnie czosnek pomaga. no i herbata z sokiem malinowym ale nie takim ze sklepu
        tylko robionym smile
      • Gość: asiaczek Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ IP: *.wroclaw.mm.pl 30.11.04, 19:08
        Gość portalu: mumiś napisał(a):

> z drugiej strony jeśli to rzeczywiście grypa (a nie przeziębienie), to pomoże
        > tylko antybiotyk i interwencja lekarza.
        > powodzenia! smile

Grypa to choroba WIRUSOWA a nie bakteryjna i nie leczy się jej antybiotykiem.
        Jeśli to rzeczywiście grypa to trzeba się porządnie wykurować ażeby nie
        dopuścić do powikłań bakteryjnych, które rzeczywiście leczy się antybiotykiem.
        • Gość: mumiś Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:39
          Grypa to choroba WIRUSOWA a nie bakteryjna i nie leczy się jej antybiotykiem.
          > Jeśli to rzeczywiście grypa to trzeba się porządnie wykurować ażeby nie
          > dopuścić do powikłań bakteryjnych, które rzeczywiście leczy się antybiotykiem
          hm... człowiek codziennie uczy sie czegoś nowego. smile
    • Gość: milka Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ IP: *.ols.vectranet.pl 30.11.04, 19:28
      Zgadzam się z asiaczkiem, poza tym jeżeli to jest grypa to leż w łózku i nie
      zarażaj innych!! Przy grypie stosuje się przede wszystkim środki przeciwbólowe i
      przeciwgorączkowe.
    • very_martini Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ 30.11.04, 19:32
      oscillooccinum działa super
      Mleko plus czosnek plus miód plus leżenie w łóżku!

16%VOL
      22%VAT

takie tam sobie forum homeopatia
    • kasza.z Re: DOMOWE SPODOBY NA GRYPĘ 30.11.04, 20:15
      Jak to grypa to zadnych antybiotykow!! Ja moge ci jeszcze podpowiedziec
      moczenie nóg w goracej wodzie z duzym dodatkiem soli kamiennej.Musi byc ta woda
      dobrze goraca,moczysz i dolewasz jak juz sie nogi przyzwyczaja goracej.Nozki
      zrobia sie czerwone i wtedy na nogi skarpety i do lózka spac.To naprawde
      pomaga. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka