defincils 02.12.04, 14:39 Robilam sobie nie dawno badania krwi, wyniki wyszly nie najlepsze. Na ta chwile nie moge wybrac sie lekarza, co mozecie poradzic by wyjsc z anemii??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: anemia - co brac??? 02.12.04, 14:52 www.ny.pl/index.php?o=porady/artykul/88 Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: anemia - co brac??? 02.12.04, 14:55 Jadłospis powinien być bogaty w naturalne produkty zawierające żelazo: mięso, wątróbkę, jajka, chleb razowy, groch, fasolę, suszone owoce (zwłaszcza morele). Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: anemia - co brac??? 02.12.04, 15:31 Anemie powoduje niedobór wit B, chyba B6, oraz B12. najlepiej zaopatrz się w "B- complex" niedrogie witaminki (ok 4 zł) które kupisz w aptece. Pij drożdże, zalej łyżeczke drożdży szklanką gorącego mleka- rób to codziennie- to także doskonały sposób na naturalne uzupełnienie niedoborów witaminowych także z grupy B. Odpowiedz Link Zgłoś
cracotte Re: anemia - co brac??? 02.12.04, 16:32 jesc!!!!!!!!!!! duzo produktow bogatych w zelazo wyzej wymienionych, a nie przesadzac z preparatami, ktore czasem moge nawet zaszkodzic jesli sie je nieodpowiednio stosuje i w nieopowiednich proporcjach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pongo Re: anemia - co brac??? IP: 213.25.186.* 03.12.04, 22:44 pij napar z pokrzywy 1-2x dziennie! Znam osoby, którym na anemię nie pomógł nawet szpital, a pokrzywa załatwia sprawę w ciągu kilku dni, a przy tym pomaga na jeszcze wiele innych rzeczy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
almerka1 Re: anemia - co brac??? 04.12.04, 15:34 na anemię dobry jest Ascofer, jakieś inne żelazo np Razoferon - mam nadzieję , ze nie pokręciłam nazwy), bądź jakis kompleks wit z żelazem, dieta bogata w żelazo. Albo po prostu idź do lekarza, niech Ci przepisze jakies leki i będzie po kłopocie. Ja też od czasu do czasu miewam stany anemiowe, ze względu na obfite miesiączki i tak mniej więcej raz na pół roku biorę sobie żelazo Odpowiedz Link Zgłoś