Dodaj do ulubionych

Czym uśmierzyć ból miesiączkowy?

IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 10.12.04, 10:43
Co pomaga podczas bóli miesiączkowych? Macie jakieś konkretne sposoby lub
leki na walkę z bólem?
Obserwuj wątek
    • agnie_szka9 Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? 10.12.04, 11:55
      mnie pomaga ibuprofen i no-spa
    • izzunia Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? 10.12.04, 12:55
      ibuprom max rano 1 tabletka, po 3 godzinach nastepna, po kolejnych 3 nastepna - konczy sie praca, ide do domu, klade sie na lozko, maz przynosi termooforek i kota. termoforek na brzuszek, kot na brzuszek i troszke wyzej. jedno grzej drugie ma mruczec. budze sie rano i wystarczy juz 1 tabetka zwyklego ibupromu.
      • Gość: Gardenia Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 10.12.04, 13:33
        Kotka niestety nie mam, męża też jeszcze nie, ale może Ibuprom wystarczy smile A
        brał ktoś Vegantalgin H - niby właśnie na bóle kobiece?
        • Gość: pipi Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 14:05
          brałam 10 lat temu, teraz wystarczy mi paracetamol.
        • Gość: Gardenia Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 10.12.04, 19:46
          Jakie tabletki ginekolog przepisuje na uśmierzenie bólu. Podajcie te, które wam
          pomogły smile
          • Gość: black Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: *.autocom.pl 11.12.04, 10:32
            mnie lekarka poleciła (trudno powiedziedzieć, że przepisaławink) odrobinę
            koniaku. alkohol działa rozkurczowo ale należy pamiętać, żeby nie przesadzić z
            ilością bo będziesz miała obfitszą miesiączkę (nie wspominając o innych
            skutkach ubocznych). oprócz tego, jeżeli masz regularny cykl i wiesz kiedy
            dostaniesz okres to warto wziąć nospę dzień przed - nawet do 3 tabletek, zależy
            jak silne masz bóle. a ja jak się skarżyłam, że już ani nospa, ani ibuprom ani
            nawet ten koniak (tongue_out) nie pomagają to dostałam pigułki. nie da się ukryć, że
            wtedy ledwo co zauważałam, że mam okres ale wiem, że pigułki nie są dobre dla
            wszyskich, zresztą teraz sama ich nie mogę przyjmować i się strasznie męczę od
            nowa.
            • kalinosia Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? 11.12.04, 16:39
              Solpadeina, ale tylko TABLETKI MUSUJĄCE! (bo są też tabletki do łykania i
              kapsułki, ale nie sa tak skuteczne). REWELACJA!
    • Gość: vikka Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 17:30
      ketonal(na receptę)
    • Gość: ella Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: 193.111.144.* 11.12.04, 19:48
      ja używam NAPROKSEN czyli ALEVE można kupic bez recepty.Polecila mi moja ginka
      bo nic mi nie pomagalo na bóle.Wystarczy 1 tabl. dziennie.Mnie to pomogło.
    • niusia24 Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? 12.12.04, 12:11
      diclo-duo 1 kapsułka(diklofenak-chyba tylko na recepte) ,lub no-spa
      2tabl+ibuprofen 1 tabl. vegantalgin na mnie w ogole nie dziala
    • Gość: Ania tylko Saridon IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.12.04, 13:12
      mi pomaga tylko Saridon..i to chyba w 10 min..nic innego na mnie nie
      dziala..oprocz tego, jak nie chce brac tabletki to ubieram sie z nawygoniejsze
      ciuchy jakie stworzyli ludzie..a jak bardzo mnie boli to nawet nie uzywam
      tamponow..jak mam podpaske to mam wrazenie ze miescie mi sie jakos bardziej
      luzuja w srodku..smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka