Gość: Gardenia IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 10.12.04, 10:43 Co pomaga podczas bóli miesiączkowych? Macie jakieś konkretne sposoby lub leki na walkę z bólem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnie_szka9 Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? 10.12.04, 11:55 mnie pomaga ibuprofen i no-spa Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? 10.12.04, 12:55 ibuprom max rano 1 tabletka, po 3 godzinach nastepna, po kolejnych 3 nastepna - konczy sie praca, ide do domu, klade sie na lozko, maz przynosi termooforek i kota. termoforek na brzuszek, kot na brzuszek i troszke wyzej. jedno grzej drugie ma mruczec. budze sie rano i wystarczy juz 1 tabetka zwyklego ibupromu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gardenia Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 10.12.04, 13:33 Kotka niestety nie mam, męża też jeszcze nie, ale może Ibuprom wystarczy A brał ktoś Vegantalgin H - niby właśnie na bóle kobiece? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 14:05 brałam 10 lat temu, teraz wystarczy mi paracetamol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gardenia Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 10.12.04, 19:46 Jakie tabletki ginekolog przepisuje na uśmierzenie bólu. Podajcie te, które wam pomogły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: *.autocom.pl 11.12.04, 10:32 mnie lekarka poleciła (trudno powiedziedzieć, że przepisała) odrobinę koniaku. alkohol działa rozkurczowo ale należy pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością bo będziesz miała obfitszą miesiączkę (nie wspominając o innych skutkach ubocznych). oprócz tego, jeżeli masz regularny cykl i wiesz kiedy dostaniesz okres to warto wziąć nospę dzień przed - nawet do 3 tabletek, zależy jak silne masz bóle. a ja jak się skarżyłam, że już ani nospa, ani ibuprom ani nawet ten koniak () nie pomagają to dostałam pigułki. nie da się ukryć, że wtedy ledwo co zauważałam, że mam okres ale wiem, że pigułki nie są dobre dla wszyskich, zresztą teraz sama ich nie mogę przyjmować i się strasznie męczę od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? 11.12.04, 16:39 Solpadeina, ale tylko TABLETKI MUSUJĄCE! (bo są też tabletki do łykania i kapsułki, ale nie sa tak skuteczne). REWELACJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 17:30 ketonal(na receptę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? IP: 193.111.144.* 11.12.04, 19:48 ja używam NAPROKSEN czyli ALEVE można kupic bez recepty.Polecila mi moja ginka bo nic mi nie pomagalo na bóle.Wystarczy 1 tabl. dziennie.Mnie to pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
niusia24 Re: Czym uśmierzyć ból miesiączkowy? 12.12.04, 12:11 diclo-duo 1 kapsułka(diklofenak-chyba tylko na recepte) ,lub no-spa 2tabl+ibuprofen 1 tabl. vegantalgin na mnie w ogole nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania tylko Saridon IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.12.04, 13:12 mi pomaga tylko Saridon..i to chyba w 10 min..nic innego na mnie nie dziala..oprocz tego, jak nie chce brac tabletki to ubieram sie z nawygoniejsze ciuchy jakie stworzyli ludzie..a jak bardzo mnie boli to nawet nie uzywam tamponow..jak mam podpaske to mam wrazenie ze miescie mi sie jakos bardziej luzuja w srodku.. Odpowiedz Link Zgłoś