Dodaj do ulubionych

suchość p

IP: 217.153.6.* 14.12.04, 12:40
Co pomoże na suchość pochwy podczas stosunku?
Poza dłuższą grą wstępną? Jaki krem jest najlepszy?
Czy suchość może powodować stany zapalne pochwy spowodowane otarciem?
Czy to może prowadzić do grzybicy?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • roberto26 Re: suchość p 14.12.04, 13:29
      Gość portalu: LadyM napisał(a):

> Co pomoże na suchość pochwy podczas stosunku?
      > Poza dłuższą grą wstępną? Jaki krem jest najlepszy?
      > Czy suchość może powodować stany zapalne pochwy spowodowane otarciem?
      > Czy to może prowadzić do grzybicy?
      >
      > pozdrawiam
      FEMINAL-idealny krem na sucha pochwe,bez recepty.Uwazac trzeba tylko na
      mozliwosc przedawkowania,bo zazwyczaj kobieta za 1-szym razem chce ,zeby byl
      efekt i uzywa zbyt duzej ilosci kremu,a potrzeba odrobine,by odpowiednio
      nawilzyc pochwe.Do stosowania nie tylko przed stosunkiem,ale rowniez na co
      dzien dla zachowania komfortu .Pomoze w 100%.Robert
      • rybka000 Re: suchość p 14.12.04, 14:08
        ja polecam żel K-Y. Można go kupić nawet w supermarkecie, jast bardzo wydajny.
        • Gość: as Re: suchość p IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 14.12.04, 19:05
          Lactovaginal
          • kasia191273 Re: suchość p 14.12.04, 21:00
            czy takie zele mozna stosowac razem z prezerwatywa?
            • roberto26 Re: do Kasi191273 14.12.04, 23:49
              Mozna,ale ,,poslizg" bedzie tak duzy,ze trudno myslec o orgazmie nie tylko u
              Pani,ale i u partnera.Robert
              • rybka000 re: do Roberto26 15.12.04, 09:29
                nieprawda, wiem to bo razem z partnerem stosujemy prezerwatywy + żel. Bardzo
                udana kombinacja a żeby nie było uczucia ślizgania się trzeba użyć tylko
                odrobinkę żelu, najwyżej można później dodać.
                • roberto26 Re: re: do Roberto26 16.12.04, 14:20
                  Droga Rybko000,
                  piszac o poslizgu niestety nie kieruje sie wlasnym doswiadczeniem,bo zelu nie
                  stosuje,prezerwatywy tez nie,ale tak wynika z wywiadow z moimi
                  pacjentkami.Natomiast nie zalecalbym dodawanie zelu podczas stosunku,co
                  sugerujesz,bo u wielu kobiet taki przerywnik ma wplyw na doznania
                  fizyczne.Popatrz ile kobiet ma problem z osiagnieciem orgazmu,a jak beda sobie
                  w trakcie stosunku dodawac zel,to obawiam sie,ze problem z orgazmem bedzie
                  mialo jeszcze wiecej pan.Stad wlasnie moja sugestia oparta tylko i wylacznie na
                  doswiadczeniach moich pacjentek.A wybor nalezy do Pan;mozna wyprobowac rozne
                  zele i zdecydowac o tym,ktory daje najlepszy efekt.Gdyby wszystkie kobiety byly
                  takie same,to nie byloby na rynku lekow takiego ogromnego wyboru.
    • Gość: Polla Re: suchość p - w jakim markecie jest żel K-Y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 14:03
      Pytanko - w jakim markecie (sieci marketów) można dostać ten żel? i ile kosztują podawane tutaj.
      • Gość: man Re: suchość p - w jakim markecie jest żel K-Y IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 15.12.04, 16:59
        K-Y jest w aptekach i kosztuje ok. 18 zł. Tańszy jest Feminum lub Intimel.
        Firma Durex produkuje Top Gel.
        • rybka000 Re: suchość p - w jakim markecie jest żel K-Y 16.12.04, 13:53
          ja kupiłam ostatnio K-Y za 13 zł w Leclerku przy Al. Jerozolimskich.
          • Gość: kasia Re: suchość p - w jakim markecie jest żel K-Y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:38
            ja stosuje zel Durexa.jest bardzo wydajny,kosztuje ok 12 zl.do kupienia w
            kazdym hipermarkecie w dziale drogerii
        • rybka000 Re: suchość p - w jakim markecie jest żel K-Y 16.12.04, 13:55
          A żel Feminum jest rzeczywiście trochę tańszy ale opakowanie jest dużo mniejsze
          i gorzej się go dozuje.
    • Gość: lili Re: suchość p IP: *.bg.pwr.wroc.pl 16.12.04, 19:31
      a ja czytalam ze kremy i zele to bardzo zle polaczenie z prezerwatywa!ponoc sie
      rozpuszcza....?
      • Gość: man Re: suchość p IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 17.12.04, 10:29
        Prezerwatywy rozpuszcza tłuszcz, a te ww. żele są na bazie wody i są
        bezpieczne. Prezerwatywy rozpuszcza wazelina, parafina itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka