Dodaj do ulubionych

Czy znajdę tu...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 17:29
... kobiety, które korzystaja z pigułek i jednoczesnie nie maja spadku
ochoty na seks(spadek libido)? Czy sa tu takie? Jesli nie ma , to czy to
znaczy, że kochacie się z facetem na siłę? Przeciez to sie mija z celem, i
gdzie tu radość z seksu? Rozmawiałam z koleżanką, która zachwalała mi
pigułki; czuje sie teraz taka spontaniczna i wolna. Mówiła to i próbowała się
usmiechac. Zorientowałam się,że cos jest jednak nie tak. Zapytałam więc o co
chodzi. A ona mi na to, że od ponad roku nie ma absolutnie żadnej ochoty na
seks. A ja na to, no przeciez przed momentem mówiłaś coś innego! Jak to w
koncu jest? jest spontanicznośc ale nie ma ochoty? Przeciez jedno drugiemu
przeczy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: korniszon Re: Czy znajdę tu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 17:31
      ja też nie znajduję w tym logiki
    • hippophae Re: Czy znajdę tu... 22.12.04, 17:52
      Ja po roku brania Mercilonu raczej nie czuję spadku ochoty, a na pewno jest o niebo lepiej niż jak brałam Harmonet(ok 6 mcy) czyli w moim przypadku sprawdza się teoria, że zmiana pigułek może pomóc. Zobaczymy co będzie dalej, ale dziwne by było gdyby wszystkie kobiety, ktore biorą piguły przez wiele lat przez cały ten czas zmuszały się do seksu.
      • bebiak Re: Czy znajdę tu... 22.12.04, 18:49
        Nie zauważyłam żadnych zmian u siebie w tym zakresie (w ogóle żadnych zmian nie
        zauważyłam) - biorę Logest od ok. 4 lat (dokładnie nie pamiętam, pomiędzy 3 a 4
        tak jakoś).
    • Gość: wina Re: Czy znajdę tu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 18:53
      A ja zauważyłam spadek... Duuuużo było już takich wątków ( o spadku właśnie).
    • Gość: ja Re: Czy znajdę tu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 20:14
      po tabletkach libido mi nie spadlo.....jest w normie chociaz czasami mam
      wrazenie ze podroslotongue_out
    • joisana Re: Czy znajdę tu... 22.12.04, 20:46
      Ja brałam Dianę (przy okazji anty.) , z tą wolnością święta racja, teraz bardzo
      żałuję, że nic brać nie mogę, bo było super sad!
      • wiki24 Re: Czy znajdę tu... 22.12.04, 21:02
        tak to jest, że przeciez zupełnie nie traci sie ochoty na seks.zmienia się
        tylko to ze teraz facet musi cię dłuzej piescic przed.I u mnie tak było że
        dopiero miałam ochote jak mnie troche popieścił a zanim zaczęłam brać tabletki
        to czasem sama chodziłam juz podniecona i ja jego zaczepiałam i on nie musiał
        sie tyle napracowac aby mnie podniecic.
    • an_ni Re: Czy znajdę tu... 23.12.04, 09:18
      ja bralam Cilest, Logest i teraz Harmonet
      najgorzej bylo na Cilescie i potem na Logescie dlugo sie nie poprawialo az w
      koncu cos drgnelo i teraz jest OK czasami nawet bardziej niz bez pigul a to
      czasami to juz zalezy od nastroju albo pory roku - teraz na zime nie mam ochoty
      bo wiecznie mi sie chce spac, moglabym jak niedzwiedz obudzic sie na wiosne
      generalnie zalezy to wlasnie od nawilzenia pochwy
    • lilith76 Re: Czy znajdę tu... 23.12.04, 10:02
      jednak pigułki dają spontaniczność w kontaktach intymnych smile. niech ktoś spróbuje namiętnie i z pasją się kochać kiedy w kluczowym momencie trzeba założyć prezerwatywę, która się zagina, ześlizguje albo trzeba czekać 10 minut aż wyciekające potężnie globuliki zaczną działać smile))
      coś za coś.

na razie, ja wolę tę odrobinę "przestoju" niż skutki uboczne pigułek, czy "wieloletnie" dobieranie tej idealnej.
    • Gość: efka Re: Czy znajdę tu... IP: *.polkomtel.com.pl 23.12.04, 13:58
      Brałam marvelon i to byl totalny koszmar: zupełny brak ochoty na seks, bardzo
      wysuszona pochwa, zero nawilżania. Zmieniałam na Jeanine (ze względu na
      trądzik) i teraz jest super. Mam nawet wrażenie, że libido wzrosło w porównaniu
      z okresem, kiedy uzywalismy prezerwatyw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka