magginka 24.05.02, 13:20 Często cierpną mi nogi stopy czy może być to związane z braniem pigułek mercilon. Antykoncepcje stosuje 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mari23 Re: CIERPNĄ MI NOGI - PIGUŁKI? 28.05.02, 09:02 Mam podobny problem. Nogi nie tyle cierpną, co bolą, są ociężałe (szczególnie rano) i pojawiły się na nich nieestetyczne, widoczne niebieskie żyły. Od ponad roku biorę Marvelon i wydaje mi się, że to właśnie tabletki są przyczyną. Do jakiego lekarza powinnam się złosić? Odpowiedz Link Zgłoś
lefkara Re: CIERPNĄ MI NOGI - PIGUŁKI? 28.05.02, 12:34 Witam! Mam ten sam problem - po 2 letnim braniu Mercilonu. Juz nawet kiedys o tym pisalam na forum - Pani dr zaleciła tymczasowe odstawienie tabletek. Tylko tak sobie mysle, ze te dziewczyny, które stosują tabletki wyłącznie w celu zapobiegania ciąży to sobie jakoś poradzą. Co z tymi, które biorą bo muszą? Np. ze względu na PCO? By złagodzic ból nóg biore Venoruton (kapsułki) i smaruje nogi żelem Vrenoruton. Poza tym codziennie mocze nogi w letniej wodzie z solą. Ale i tak bolą... Co robić???? Odpowiedz Link Zgłoś
mari23 Re: CIERPNĄ MI NOGI - PIGUŁKI? 28.05.02, 12:43 No właśnie, co robić gdy nadal bola? Też już brałam Venoruton i smarowałam nogi żelem, ponadto codziennie rano i wieczorem polewam nogi strumieniem zimnej wody. Skutki marne. Zastanawiam się nad odstawieniem tabletek, ale nie ukrywam,ze tak wygodnej i pewnej metody jak dotąd nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
magginka Re: CIERPNĄ MI NOGI - PIGUŁKI? 28.05.02, 21:51 Dokładnie pojawiły mi sie popękane naczynkqa na lewej nodze spory czas temu, teraz jakby żyła mi troche urosła. czy to żylaki, ciężkie nogi itp. to na pewno od pigułek, czego jeszcze używacie na naczynka na nogach Odpowiedz Link Zgłoś
magginka Popękane naczynka na nogach PIGUŁKi= Żylaki 28.05.02, 22:01 Popekane naczynka na lewej nodze mam już dobry rok czasu. Biore teraz Merciolon wcześniej pół roku Dianę myślę że to po nie powstały naczynka, nogi często bolą praca stojąca, cierpną mi ostatnio obok tych naczynek jakby rosła mi żyła, jest niebieska i boli jak siniak, może przesadzam ale chyba będę miała żylaki, jak to leczyć. Do jakiego lekarza iść czym smarować POMOCY mam 23 lata pigułki biorę od 3 lat,Dodam że naczynka i ta żyłka jest na łydce, mięśniu lewej nogi. gabi Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: CIERPNĄ MI NOGI - PIGUŁKI? 02.06.02, 14:14 Myślę,że mimo wszystko nie można wykluczyć,że wszystkie opisywane przez Panie objawy mają coś wspólnego z pigułkami hormonalnymi- i drętwienie, mrowienia, naczynka. Radziłabym przynajmniej na krótko odstawic, a po pewnym czasie spróbować innych pigułek. Odpowiedz Link Zgłoś
rafto Re: CIERPNĄ MI NOGI - PIGUŁKI? 02.06.02, 21:52 objawy mam podobne,jestem pod opieką chirurga naczyniowego,ktory jakis czas temu stwierdził zapalenie żyły,wciaz zapisuje mi tabletki typu Venoruton,vessel duo lub Aclotin i nie odczuwam żadnej poprawy!jak dlugo tak można?Dorota Odpowiedz Link Zgłoś