Dodaj do ulubionych

depilacja laserowa

26.05.02, 11:40
Zastanawiam się nad laserowym usunięciem włosów z okolic bikini. Czy takie
zabiegi są bezpieczne i skuteczne? Podzielcie się doświadczeniami...Pozdrawiam,
Zo.
Obserwuj wątek
    • she00 Re: depilacja laserowa 26.05.02, 22:17
      bardzo skuteczna! prawei bezbolesna. trezba tylko przestrezgac zakazu opalania
      sie przed i po zabiegu (2-3 tygodnie). polecam, sama stosowalam i jestem bardzo
      zadowlona smile
      nie ma sie nad czym zastanawiac!
      • piegoosek Re: depilacja laserowa 27.05.02, 10:49
        ja mam jeszcze pytanie: czy to bardzo kosztowny zabieg? i czy trzeba przejsc
        ich kilka, aby skutecznie usunac wloski? jestem brunetka...
    • cisia Re: depilacja laserowa 27.05.02, 11:31
      Ja nie polecam- bo zmarnowalam kupe kasy na to, a efekt zaden. Tyle ze ja
      usuwalam sobie wlosy z pach. Bylam na 3 zabiegach kazdu po 300zl. Poczatkowo co
      prawda bylo niezle, zapowidalao sie dobrze ale potem wlosy zaczely odrastac.
      Zastanow sie dobrze nad tym. Teraz zaluje.
      • zochan Re: depilacja laserowa 27.05.02, 22:16
        Dzięki wielkie za rady! Są jednak dość sprzeczne, więc dalej nie wiem czy się
        decydować...Pozdrawiam, Zo.
        • kk.kk Re: depilacja laserowa 27.05.02, 23:30
          ja tez usuwalam wlosy pod pachami. bylam na 4 zabiegach - akurat pod pachami
          boli jak cholera, ale podobno w okolicach bikini juz znacznie mniej [no a ew.
          na nogach juz w ogole]. nie moge powiedziec zeby nie bylo efektu. owszem,
          wloski odrastaja, ale bardzo nieliczne, w zasadzie niewidoczne. a jezeli juz
          potrzebuje, to usuwam je kremem i na dlugo mam spokoj. polecam generalnie,
          jezeli tylko dysponuje sie kasa.. chetnie usunelabym wlosy z nog, ale 2000 za
          gladkie nozki? no nie wiem..
          • lyche1 Re: A jeżeli mogłabyś zdradzić 28.05.02, 08:31
            ile zapłaciłaś za bikini? Mnie tylko bikini interesuje, bo podobnie jak Ty
            resztę spokojnie można golić. Niestety ja w pachwinach mam tak delikatną skórę,
            że od razu dostaję krostek, bez względu na to jakiego sposobu użyję i jakich
            kremów po takiej depilacji zastosuję. W efekcie na plaży muszę nosić zamiast
            kostiumu "barchanowe majtki" - czyli spodenki. Czy jeden zabieg to 300zł?
            • koko8 Re: A jeżeli mogłabyś zdradzić 28.05.02, 09:36
              lyche, moze na twoj problem z depilacja okolic bikini pomoze usuwanie wloskow
              woskiem? sama sie nad tym zastanawiam, choc powstrzymuje mnie przed tym
              krokiem "podobno niesamowity bol", moze ktoras z pan podzieli sie swoimi
              doswiadczeniami?
              koko8
              • piegoosek Re: A jeżeli mogłabyś zdradzić 28.05.02, 10:50
                usuwam wloski z okolic bikini woskiem na goraco, wystarcza na troche dluzej niz
                woskiem na zimno w plastrach, troche zabawy jest przy tym wosku na goraco, ale
                efekt jest niezly, tym bardziej, ze ten rodzaj wosku jest latwy do usuniecia,
                zmywa sie go zwykla woda; czesciej jednak stosuje wosk w plastrach, szybciej!
                ale trzeba pozniej uzywac tych specjalnych chusteczek nasaczonych oliwka, aby
                latwiej usunac pozostalosci wosku;
                nadmieniam, ze tez na plazy nosze majtasy do kolan, jestem brunetka i kilka dni
                po usunieciu wloskow widac je juz pod skora wiec efekt szybko mija...sad(
                pozdr
                • lyche1 Re: A jeżeli mogłabyś zdradzić 28.05.02, 12:05
                  Ja z kolei chodzę codziennie na basen i nie chciałabym razić swoim wyglądem.
                  Tym bardziej że większość basenowiczów to panowie.
            • cisia Re: laser 28.05.02, 10:42
              W zeszlym roku depilacja bikini kosztowla 300-400zl. Teraz nie wiem. Ja robilam
              sobie tylko pachy. ale slyszalam ze bikini tez boli.
    • Gość: alinka Re: depilacja laserowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.14, 13:50
      Ja korzystałam z zabiegów depilacji laserowej w Krakowie w Estetica Studio mam super efekty, zabieg do zniesienia prawie bezbolesny mają tam fajne chłodzenie przy zabiegu, zabieg na bikini i pachy to konieczność!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka